Справа Шеремета: суд залишив підозрюваного Антоненка під вартою

Справа Шеремета: суд залишив підозрюваного Антоненка під вартою

Справа Шеремета: суд залишив підозрюваного Антоненка під вартою
. Дарина Коломієць / Суспільне

Шевченківський районний суд Києва не задовольнив клопотання адвокатів підозрюваного у вбивстві журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка.

Про це із зали суду повідомляє журналістка Суспільного Дарина Коломієць.

Таким чином, за рішенням суду, Антоненко має залишитися під вартою. Наступне засідання заплановане на 2 лютого.

Справа Шеремета. Суд залишив підозрюваного Антоненка під вартою
Шевченківський суд Києва. 19 січня 2021 року. Дарина Коломієць / Суспільне

Під час засідання 19 січня суд мав почати розглядати докази у справі. Тому у залі були присутні усі троє обвинувачених: Андрій Антоненко, Юлія Кузьменко та Яна Дугарь.

Однак адвокат Тарас Безпалий, який представляє одну з підозрюваних ‒ Юлію Кузьменко ‒ повідомив, що захворів та попросив суд не досліджувати матеріали справи без нього.

Інший адвокат Кузьменко Андрій Костін, який прибув на засідання, також просив суд відкласти розгляд доказів, оскільки йому потрібен час на ознайомлення.

Що відомо

  • Слідчі Національної поліції України допитали колишнього співробітника спецслужб Білорусі Ігоря Макара, який оприлюднив записи розмов про вбивство Павла Шеремета.
  • Український журналіст білоруського походження Павло Шеремет загинув у 2016 році внаслідок вибуху авто.
  • 12 грудня 2019 року на брифінгу поліція назвала підозрюваних у його вбивстві. Це лідер гурту Riffmaster, військовий Андрій Антоненко, кардіохірургиня та волонтерка Юлія Кузьменко та військова медсестра Яна Дугарь.
  • Станом на грудень 2020 року Шевченківський суд Києва залишив без змін на 60 діб запобіжні заходи підозрюваних у справі вбивства журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка, Юлії Кузьменко та Яни Дугарь.
  • 4 січня опозиційна організація "Білоруський народний трибунал" і європейське видання EUobserver оприлюднили аудіозаписи, на яких начебто посадовці КДБ Білорусі обговорюють усунення політичних опонентів, зокрема журналіста Павла Шеремета. За даними журналістів, запис датований 11 квітня 2012 року, а розповсюдив його та надіслав для розслідування в Україну і Брюссель колишній співробітник білоруського спецназу Ігор Макар.

На початок