Справа Шеремета: суд залишив без змін запобіжні заходи Антоненку, Кузьменко і Дугарь

Справа Шеремета: суд залишив без змін запобіжні заходи Антоненку, Кузьменко і Дугарь

Справа Шеремета: суд залишив без змін запобіжні заходи Антоненку, Кузьменко і Дугарь
. Колаж, Суспільне

Шевченківський суд Києва залишив без змін на 60 діб запобіжні заходи підозрюваних у справі вбивства журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка, Юлії Кузьменко та Яни Дугарь.

Як повідомляє кореспондентка Суспільного Дарина Коломієць, військова медсестра Яна Дугарь залишається під особистим зобов'язанням та грошовою заставою, лікарка Юлія Кузьменко — під цілодобовим домашнім арештом, а військовий Антоненко — під вартою до 7 лютого.

Захист Антоненка наполягав на тому, щоб його відпустили на поруки, крім того, до суду приїхали близько 10 людей, у тому числі нардепів, які готові були виступити поручителями підозрюваного. Охорона суду не пустила їх до зали засідань, сталися сутички. На місце подій приїхала поліція та прийняла заяви.

На початку засідання Антоненку не дозволили сісти поруч з його адвокатами та залишили його у скляному боксі. При цьому родичів Антоненка та Кузьменко не пустили до зали.

Що відомо

  • Український журналіст білоруського походження Павло Шеремет загинув у 2016 році внаслідок вибуху авто.
  • 12 грудня 2019 року на брифінгу поліція назвала підозрюваних у його вбивстві. Це лідер гурту Riffmaster, військовий Андрій Антоненко, кардіохірургиня та волонтерка Юлія Кузьменко та військова медсестра Яна Дугарь.
  • У ході слідства слідчі змінили підозру Юлії Кузьменко, Андрію Антоненку та Яні Дугарь, прибравши з переліку мотивів "ультранаціоналістичні ідеї" та "велич арійської раси".
  • Антоненко постійно перебуває під вартою. Дугарь у травні змінили запобіжний захід і призначили заставу у розміні 168 тисяч гривень й електронний браслет. Дівчина сказала, що таких коштів на це немає. Пізніше всю суму для застави за Дугарь зібрали за три години.
  • Суд змінив запобіжний захід Кузьменко з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт
  • Суд відсторонив присяжного у справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета – Юрія Михайленка. Він надав неправдиву особисту інформацію.
  • 21 жовтня суд продовжив тримання під вартою Антоненка, на Юлію Кузьменко вдягнули електронний браслет, а Яна Дугарь залишилася під заставою.
  • 7 грудня Апеляційний суд Києва відмовився відпустити Антоненка на поруки.
На початок