Зеленський вирішив зробити лікарню ДУС доступною для всіх

Зеленський вирішив зробити лікарню ДУС доступною для всіх

Доповнено
Зеленський вирішив зробити лікарню ДУС доступною для всіх
. Фото: Клінічна лікарня "Феофанія"/Facebook

Президент Володимир Зеленський доручив зробити доступним для всіх громадян надання медичної допомоги клінічною лікарнею "Феофанія" Державного управління справами (ДУС).

"Кабінету міністрів України та Державному управлінню справами y тримісячний строк вжити заходів, необхідних для забезпечення доступності для громадян сучасних методів діагностики та лікування, високоспеціалізованої медичної допомоги, що надається клінічною лікарнею "Феофанія" Державного управління справами", - йдеться в указі №10/2020 від 14 січня.

Документ набуває чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

У медзакладі відреагували на таку зміну. "Нарешті лікарня Феофанія позбудеться ярлика "лікарні для еліти" і зможе надавати високоспеціалізовану медичну допомогу українцям, які зможуть скористатися унікальними можливостями кращої лікарні країни для діагностики і лікування!" - йдеться в повідомленні лікарні у Facebook.

Там запевнили, що за три місяці лікарня спільно з Міністерством охорони здоров'я розробить план направлення та госпіталізації пацієнтів до цієї клініки.

Медзаклад позиціонує себе як сучасну прогресивну клініку, у яку вона трансформувалася з "закритого закладу для обслуговування політичної еліти у радянські часи". Знаходиться в Києві на вул. Академіка Заболотного, перший корпус відкрито у 1965 році.

Клініка підпорядкована Державному управлінню справами і вповноважена на оперативне, стаціонарне, діагностично-консультативне лікарське обслуговування державних службовців, працівників дипломатичного корпусу понад 130 іноземних держав та відповідальних міжнародних організацій. Також надає допомогу постраждалим учасникам АТО/ООС (військовослужбовцям Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань) та учасникам Революції Гідності.

На початок