Рада збирається розглянути бюджет без позачергового засідання – депутатка

Рада збирається розглянути бюджет без позачергового засідання – депутатка

Ексклюзивно
Рада збирається розглянути бюджет без позачергового засідання – депутатка
. УНІАН

Верховна рада, ймовірно не збиратиметься на позачергове засідання для розгляду законопроєкту про державний бюджет на 2021 рік. Натомість його можуть розглянути на пленарному засіданні 15 грудня.

Про це у коментарі Суспільному розповіла заступниця голови фракції партії "Слуга народу" Євгенія Кравчук.

За словами депутатки, парламентарі дійшли висновку, що потреби скликати позачергове засідання немає.

"Будемо розглядати на черговому засіданні. Бюджетний комітет буде працювати в понеділок, 14 грудня, цілком логічно що в залі будемо голосувати в режимі пленарного засідання. Кілька днів не грають кардинальної ролі, цілком нормально, якщо Рада проголосує 15 грудня", – зазначила вона.

При цьому Кравчук повідомила, що голосування призначать на початок тижня на випадок, якщо якась політсила спробує заблокувати розгляд законопроєкту.

"Спікер буде ставити розгляд у графік на початку тижня, щоб вона встигла набути чинності у випадку, якщо комусь захочеться заблокувати розгляд", – розповіла вона.

Водночас, за словами нардепки, у фракції поки що не очікують на такі дії з боку колег по парламенту.

"Буває всяке, якихось конкретних побоювань щодо конкретних фракцій – складно сказати. Але треба прораховувати всі варіанти", – зауважила Кравчук.

При цьому вона зазначила, що не всі політсили задоволені чинним проєктом бюджету.

"Який би цей бюджет не був неідеальний, це – кризовий бюджет. Він кращий, ніж бюджет 2019 року з урахуванням секвестру. По якихось статтях є зауваження колег у МОЗ, в освітньому комітеті. Але навіть у такому варіанті на медицину виділяється на 30 мільярдів більше, ніж у 2020 році", – підкреслила депутатка.

Що відомо

  • Кабінет міністрів схвалив проєкт Державного бюджету-2021 до другого читання у Верховній раді.
  • У допрацьованому проєкті Держбюджету-2021 передбачено доходи у сумі 1 трильйон 92 мільярди гривень. Видатки — у сумі 1 трильйон 328 мільярди гривень
  • Прем’єр Денис Шмигаль повідомив, що уряд не планує скорочувати видатки на соціальні виплати попри зменшення фінансування Пенсійного фонду.

На початок