МОЗ запустило флешмоб про здорові звички. Що радять найперше

МОЗ запустило флешмоб про здорові звички. Що радять найперше

МОЗ запустило флешмоб про здорові звички. Що радять найперше
. pixabay.com

Міністерство охорони здоров'я спільно із Всесвітньою організацією охорони здоров'я запустило флешмоб про здорові звички, за яким щодня на сторінці Центру громадського здоров'я у Facebook публікуватиметься по одній простій пораді для збереження здоров'я.

"#ЗдороваУкраїна #ЖивуЗдорово — під такими хештегами в Україні стартує марафон здорових звичок для українців. Ми хочемо, аби українці були здоровими, навіть тоді, коли багато часу знаходяться вдома", — йдеться в повідомленні пресслужби ЦГЗ у Facebook від 24 листопада.

У міністерстві заявили, що підготували "прості і конкретні здорові поради, які можна і треба втілювати прямо одразу". Цю ідею на сторінці ЦГЗ підтримали 74 реакціями і чотирма коментарями.

Вже 25 листопада була опублікована перша порада, якою пропонувалося "прямо зараз встати й піти випити склянку простої води".

"Як тобі ідея — прямо зараз встати й піти випити склянку простої води? А після цього одразу не полінуйся і набери ще одну склянку, візьми її з собою в кімнату й постав на видному місці. Готові побитися об заклад, що упродовж години цієї води вже не буде", — йдеться на сторінці ЦГЗ.

Також у Центрі запропонували українцям щодня підтримувати водний баланс. Для цього потрібно ставити воду на видному місці і "спостерігати, як випиваємо її, навіть коли нам здається, що ми не хочемо пити"

"Адже це ми лише так думаємо, а організм потребує інакше", — вважають у Центрі.

Також у відомстві назвали аргументи, чому насправді потрібно пити воду:

  • вода підтримує нормальну температуру тіла;
  • вода змащує наші суглоби і забезпечує наш рух;
  • вода захищає спинний мозок та інші чутливі тканини організму;
  • вода покращує метаболізм та насичує організм енергією.
  • Вода допомагає не переїдати.

"Наприклад, коли тобі захочеться щось перекусити, випий спочатку склянку води. Почекай 10-15 хвилин і тоді оціни, чи справді ще хочеться їсти", — радять у ЦГЗ.

Читайте також

Всесвітній день боротьби з діабетом. Симптоми, ризики та профілактика захворювання

Як уберегтися від втоми. Пояснює Центр громадського здоров'я

На початок