МОЗ розгортає мобільні шпиталі у Києві, Донецькій та Одеській областях

МОЗ розгортає мобільні шпиталі у Києві, Донецькій та Одеській областях

МОЗ розгортає мобільні шпиталі у Києві, Донецькій та Одеській областях
. УНІАН

Кількість ліжок в українських лікарнях, які обладнані киснем, складає понад 18 тисяч. До кінця листопада їхню кількість планують збільшити у понад два рази. Крім того, Міністерство охорони здоров'я розгортає мобільні шпиталі у трьох областях України.

Про це міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час виступу перед народними депутатами у Верховній раді.

"На сьогодні кількість ліжок обладнаних киснем складає понад 18 тисяч. До середини листопада кількість ліжок з киснем ми збільшимо до 26 тисяч, а до кінця місяця — до 40 тисяч ліжок", - сказав очільник МОЗ.

За словами Степанова, на обладнання лікарень виділено 5,3 млрд гривень, з них 572 млн гривень передано в регіони для обладнання лікарень ліжками з киснем.

Читайте також: МОЗ запустило всеукраїнський контакт-центр з протидії COVID-19

Очільник МОЗ додав, що у разі потреби будуть розгорнуті мобільні шпиталі у Києві та Донецькій і Одеській областях.

"Місцевою владою було визначено, де саме вони можуть розташовуватися. Було обрахована сума коштів необхідна для розгортання польових шпиталів виходячи з наявності 500 ліжок в одному польовому мобільному шпиталі. Кількість медпрацівників, які будуть там працювати, - 1200 осіб. Визначена сума коштів і перелік обладнання, яке необхідне. Підготовлені документи щодо виділення цих коштів безпосередньо регіонам, які будуть займатися облаштуванням цих мобільних шпиталів у разі потреби. До цього треба готуватися", - пояснив міністр, відповідаючи на запитання нардепів.

За словами Степанова, другу хвилю коронавірусу в Україні буде подолати не просто.

"Епідемія розвивається ураганними темпами по всьому світу. Нам варто приготуватися до неминучого. Легко пройти другу хвилю неможливо. Наші зусилля спрямовані на те, щоб пережити ці випробування з мінімальними витратами", - сказав він.

Що відомо

  • Очільник Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов закликав Верховну раду підтримати законопроєкт про посилення відповідальності за відсутність маски. Зокрема про введення штрафів та можливість накладати санкції на порушників одразу на місцях.
  • Міністерство охорони здоров’я оновило стандарти надання медичної допомоги при COVID-19. Зокрема у міністерстві змінили критерії шпиталізації, визначення одужання та ступеню важкості перебігу захворювання.
  • Міністерство охорони здоров'я планує до кінця року почати роботи 70 тисяч ПЛР-тестів на COVID-19 на день, а також дозволило шпиталізувати пацієнтів з коронавірусом до лікарень без позитивного тесту.
На початок