На Кіровоградщині побільшало переселенців, які шукають роботу через службу зайнятості

На Кіровоградщині побільшало переселенців, які шукають роботу через службу зайнятості

На Кіровоградщині побільшало переселенців, які шукають роботу через службу зайнятості
Центр зайнятості у Кропивницькому. Фото: Суспільне Кропивницький

На Кіровоградщині збільшилася кількість переселенців, які звернулися за послугами до служби зайнятості. За два місяці 2024 року зареєструвалися 613 людей, що майже втричі більше ніж за аналогічний період 2023 року. Усього послугами служби з початку року скористалися 835 переселенців.

За словами заступниці директорки обласного центру зайнятості Наталії Невідомої, упродовж січня-лютого послугами служби зайнятості скористалися шість тисяч жителів області. Це на 35% менше ніж торік. Статус зареєстрованого безробітного мали понад п'ять тисяч людей, що на 39% менше ніж торік.

Кожному четвертому безробітному менше ніж 35 років, вік третини – від 35 до 44 років, майже чверть – у віці 45-55 років, кожен шостий – віком понад 55 років.

Кількість вакансій у Кропивницькому зросла на 60%. У середньому на одну вакансію в січні-лютому 2024 року претендували дві людини, торік – шість. За два місяці працевлаштували 783 людини.

"Зростає потреба роботодавців у кадрах, а шукачів менше – тому й знижується конкуренція. Чому шукачів менше — є відтік робочої сили за кордон через війну, слід враховувати й мобілізацію".

Зі слів Наталії Невідомої, нині у закладах професійно-технічної освіти дія нова програма державної служби зайнятості – професійне навчання учасників бойових дій та людей з інвалідністю внаслідок війни. В Україні вісім таких центрів профтехосвіти. Вони пропонують навчання за майже сотнею професій, а також підвищення кваліфікації за понад 360 освітніми програмами.

Нині в Одеському центрі профтехосвіти за цією програмою навчається одна людина з регіону за професією "адміністратор".

На початок