Дефіцит електроенергії через похолодання та обстріли: на Кіровоградщині планують відключення з 19:30

Дефіцит електроенергії через похолодання та обстріли: на Кіровоградщині планують відключення з 19:30

Оновлено
Дроти, стовби, стовб електрика, високовольтні лінії, електрика, електроенергія
У Кропивницькому та у Кіровоградській області планують відключення з 18:00 до 23:00. Фото: Суспільне Кропивницький

ОНОВЛЕНО: по всій Кіровоградській області 15 травня графіки аварійних відключень електропостачання застосують з 19:30. Про це Суспільному о 19:30 розповіла речниця обласного енергопостачального підприємства "Кіровоградобленерго" Олена Данільченко.

Завтра, 16 травня, з 00:00 та впродовж доби по всій Україні для побутових та промислових споживачів будуть діяти планові обмеження — графіки погодинних відключень. Обсяг обмежень розподілений рівномірно між всіма регіонами. Енергоживлення об'єктів критичної інфраструктури не обмежується.

В енергосистемі України виник дефіцит потужності через пошкодження внаслідок обстрілів російськими військовими об'єктів енергетичної інфраструктури та через похолодання. У Кіровоградській області, як і по всій Україні, планують відключення електроенергії з 18:00 до 23:00.

Про це повідомили в Telegram-каналі "Укренерго".

Прогнозують введення аварійних відключень побутових та промислових споживачів.

В "Укренерго" повідомили, обсягів імпорту, аварійної допомоги з енергосистем Румунії, Польщі, Словаччини, яка була застосована 14 травня, та обмеження споживання для подолання дефіциту недостатньо.

Сьогодні вранці 15 травня в Кіровоградській області електроенергії не було з 06:40 до 08:32. Діяли аварійні відключення.

На початок