З початку року на будівництво фортифікаційних споруд виділено 20 млрд гривень — Шмигаль

З початку року на будівництво фортифікаційних споруд виділено 20 млрд гривень — Шмигаль

Шмигаль
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. Пресслужба уряду

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що від початку цього року з резервного фонду держбюджету уряд виділив 20 мільярдів гривень на фортифікаційні споруди та будівництво оборонних рубежів.

Про це Денис Шмигаль сказав на пресконференції, передає кореспондентка Суспільного.

"Важливий елемент – це фортифікація оборонних рубежів. Уряд виділив понад 20 млрд грн уже цього року на створення фортифікації оборонних рубежів для Міністерства оборони. У щоденному режимі працює відповідний штаб, де ми координуємо роботу також з обласними державними адміністраціями, Генштабом і Міноборони для того, щоб це робилося ефективно, швидко, надійно і щоб наші Сили оборони мали забезпечені лінії оборони й тил", — розповів глава уряду.

За словами Шмигаля, Міноборони на ці цілі отримало 3 млрд грн, і ще понад 16 млрд грн отримала низка ОВА.

"4 млрд грн – для Харківської, 1,8 – для Сумської, 1,5 — для Волинської, 1,5 – Одеської, по 1,3 – Запорізька і Херсонська, 1,2 – Донецька і 1,1 – Київська область для будівництва фортифікацій. Усі ці кошти ми передбачили для того, щоб створювати якісні, переважно бетонні системи фортифікацій і інженерні невибухові загородження", — сказав він.

Шмигаль також зауважив, що Міноборони для створення оборонних загороджень та інженерних споруд, а також для фортифікацій на першій лінії фронту, має свій додатковий ресурс з інших джерел, який складає ще майже 11 млрд грн.

Раніше в Офісі президента повідомляли, що до будівництва фортифікаційних споруд залучені усі регіони України. Зокрема бригади з тилових областей допомагають будувати лінію оборони та військові інженерно-технічні споруди і облаштовувати системи загороджень у прифронтових та прикордонних районах.

На початок