Шмигаль: Виробничі потужності ОПК зросли втричі, виробництво дронів — у 100 разів

Шмигаль: Виробничі потужності ОПК зросли втричі, виробництво дронів — у 100 разів

Шмигаль
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль на форумі "Україна. Рік 2024", 25 лютого.

Україна трансформує оборону. Виробничі потужності оборонно-промислового комплексу зросли втричі, а виробництво дронів збільшилося у 100 разів.

Про це на форумі "Україна. Рік 2024" сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль, передає кореспондентка Суспільного.

"Ми витримали перший удар. Радикально трансформуємо українську оборону. Виробничі потужності ОПК зросли втричі, виробництво дронів — у 100 разів. Ракети, артилерія, снаряди, нові виробництва техніки і зброї – все це з'явилося в масштабах, які боляче відчуває і буде відчувати ще більше наш ворог", — сказав він.

За словами прем'єра, також вдалося втримати економіку — у 2023 ВВП зріс більше як на 5%.

За 2022 — 2023 рр. домовились і залучили 74 млрд зовнішнього фінансування, сформували світову фінансову коаліцію для підтримки українського бюджету. Можемо витрачати всі внутрішні ресурси на оборону держави", — сказав Шмигаль.

Він зазначив, що Україні вдалося подолати російську блокаду морських портів і збільшити перевалку дунайських портів у 6 разів.

"У 2023 перемогли у битві за Чорне море, вийшли на обсяги експорту довоєнного рівня. У 2022 зібрали 72 млн тонн зернових, у 2023 — 79 млн тонн. 45 млрд гривень заклали в бюджет на допомогу бізнесу цього року", — сказав прем'єр.

За словами Шмигаля, станом на сьогодні вже відновлено 23 тис. будівель, 9,2 тис. об'єктів критичної інфраструктури, майже 900 медичних і понад 600 освітніх закладів, які були зруйновані через повномасштабне вторгнення Росії.

Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін заявив, що у 2024 році Україна наростить оборонну промисловість ушестеро та випустить в роботу наземні дрони. Також у країні з'явилися далекобійні ракети, які сягають цілей на 700 км.

На початок