У Кропивницькому юнаків безкоштовно навчають військовій справі

У Кропивницькому юнаків безкоштовно навчають військовій справі

У Кропивницькому юнаків безкоштовно навчають військовій справі. Це – тактична медицина, бої на ножах та орієнтування зі зброєю. Тренери – військовослужбовці.

Організовує заняття громадська організація "Центурія"Це новітня Організація Українських Nаціоналістів, яка стоїть на світоглядних засадах Української Державності та Європейської Традиції.. Це – молодіжний рух третьої окремої штурмової бригади. Досягнувши повноліття, можна до неї долучитись, говорить керівник кропивницького осередку Андрій.

“Ми займаємось тактичною підготовкою молоді, вивчаємо національні ідеї із наших програм. Це – медицина, тактика, все, що пов’язано з військовою справою. Наше завдання – дати базу і підготувати людину до війни. Тому що коли вона піде в якусь бригаду, буде пів року тренуватись. У нас рік, два, три".

Андрій після такої підготовки пішов захищати Україну з перших днів повномасштабного вторгнення на Київщині. До цього був бійцем "Центурії" в місті Київ.

"На початку війни підготовка була доволі слабка, але в нас усіх була база, яку нам дав рух. О четвертій ранку мені подзвонили та сказали, що їдемо отримувати зброю. Я відразу прибув тоді ще в ТРО "Азов" у Києві, потім перефронтувались в ССО "Азов" Київ і нині це легендарний підрозділ 3 окрема штурмова бригада".

Тренери – це діючі військові, які діляться знаннями, говорить боєць осередку "Центурія" Кирило.

"Я з Маріуполя. У мене з'явилась жага помсти і захотілось допомагати своїй нації. Це велика родина однодумців, побратимів та посестер, які допомагають тобі, а ти потім допомагаєш їм".

Нині кропивницький осередок налічує 30 людей. Заняття організовують п’ять разів на тиждень. Дізнатися про них можна на сторінці осередку в соцмережах.

На початок