Долають стрес і поліпшують настрій. У Кропивницькому влаштовують музикотерапію

Долають стрес і поліпшують настрій. У Кропивницькому влаштовують музикотерапію

У Кропивницькому всі охочі можуть долучитися до занять з музикотерапії. Їх проводить професійний музикант. Можна послухати авторську інструментальну музику й самим пограти на різних інструментах.

Для музичної терапії використовують гітари, синтезатор, укулеле, бонги, маракаси, розповів керівник гурту "Анатомія стихій", викладач музичної школи Володимир Лобач.

"Якщо людина ніколи не грала на музичному інструменті, у нас є декілька методів, де ми показуємо як, куди й на яку клавішу натиснути, де грати. І виходить досить цікава музика. Тобто у нас не направлено на те, щоб дуже гарно заграти. У нас направлено на те, щоб просто був дуже гарний настрій".

Праворуч — Володимир Лобач
Праворуч — Володимир Лобач. Фото: Суспільне Кропивницький

Заняття безплатні й відбуватимуться двічі на місяць в Гончаренко центрі. Перша музикотерапія тривала годину. Сюди прийшли 25 людей.

Людмила Нєдовєсова — 80-річна переселенка з Луганської області: "Якщо це терапія, значить, це лікування. То я трішечки підлікуюся, так же ж?"

Олексій Літвінов: "Я думав, прийду, послухаю, як люди грають на різних інструментах. Не буду нічого. Але потім позитивна хвиля підхопила, і захотілося поспівати, долучитися".

Лариса Афанасьєва: "Зараз увесь час тривоги, увесь час прильоти, і ясно, що треба якось розвантажуватися. Ми просто набралися емоцій позитивних, послухали гарну чудову музику, брали участь у цьому, грали, співали. Я просто в захваті від заходу".

Заняття з музикотерапії в Кропивницькому
Заняття з музикотерапії в Кропивницькому. Фото: Суспільне Кропивницький

Заняття з музикотерапії відбуваються в Гончаренко центрі
Заняття з музикотерапії відбуваються в Гончаренко центрі. Фото: Суспільне Кропивницький

Музика — терапевтичний метод впливу на психоемоційний стан людини. Він не має вікових обмежень, розповіла психологиня Наталя Цумарєва.

"Вплив музики найбільш ефективний, коли залучаються всі наші сенсорні органи чуття. І весь організм ніби музичний інструмент, і пропускає музику. Кожна клітина тіла відчуває якусь вібрацію. Саме тому вона впливає на настрій, на зменшення негативних емоційних почуттів. Може загоювати душевні рани, і особливо у такий складний воєнний час".

На початок