Троє кропивничан увійшли до складу збірної України з боксу

Троє кропивничан увійшли до складу збірної України з боксу

Ексклюзивно

Кропивничани Юлія Філіппова, Бозорбой Матякубов та Владислав Стась увійшли до Національної збірної з боксу. Вони тренуватимуться у складі команди, яка розпочала підготовку до Олімпійських ігор 2024 року в Парижі.

Головний тренер збірної Кіровоградської області Віктор Саласенко розповів Суспільному, що вперше за часів незалежності України боксери з Кропивницького завоювали три медалі Національної першості. З його слів, збір збірної відбудеться у Тисовці на Львівщині. Це буде перший етап підготовки до Олімпіади.

Віктор Саласенко
Віктор Саласенко. Фото: Суспільне Кропивницький

18-річна Юлія Філіппова дебютувала на чемпіонаті України, який у листопаді відбувся у Львові. Там виступали понад 250 боксерів. У ваговій категорії до 63 кілограмів кропивничанка перемогла трьох суперниць.

"У фіналі я боксувала з дівчиною, яка вже є чемпіонкою, вона вже боксувала на професійному ринзі, у неї багато перемог нокаутами. Це великий досвід для мене".

У категорії до 67 кілограмів на Національному чемпіонаті України Бозорбой Матякубов переміг трьох суперників, у фіналі програв Ельвіну Алієву з Київської області.

"Трохи у фіналі не вистачило. Можливо, іншу тактику треба було підібрати".

Владислав Стась – бронзовий призер чемпіонату України.

"Тепер у мене є шанс бути у збірній, можливість тренуватися з майстрами світового рівня".
Кропивницькі боксери у збірній України
Зліва направо: Віктор Саласенко, Юлія Філіппова, Бозорбой Матякубов, тренер Юлії та Бозорбоя Вадим Саласенко, Владислав Стась та його тренер Дмитро Березній. Фото: Суспільне Кропивницький

У Тисовці кропивничани у складі збірної України тренуватимуться до 26 грудня. За місяць після збору поїдуть на міжнародний турнір у Болгарію.

На початок