Будиночок Шрека в оренду: в Шотландії можна пожити у домі огра з однойменного мультфільму

Будиночок Шрека в оренду: в Шотландії можна пожити у домі огра з однойменного мультфільму

Будиночок Шрека в оренду: в Шотландії можна пожити у домі огра з однойменного мультфільму
. Будиночок Шрека можна орпендувати у Шотландії. Фото: Airbnb/news.airbnb.com

На сервісі Airbnb у жовтні з'явиться можливість орендувати на одну-дві ночі будиночок ограОгр — в кельтській міфології злий потворний велетень-людожер. Шрека: він розташований серед пагорбів Шотландського нагір'я. Відповідне оголошення зʼявилося на сайті сервісу 26 вересня.

Орендувати будинок можна буде з 13 жовтня. Це безкоштовно (як зазначають на сайті, бо болото Шрека стало притулком для казкових персонажів), але лише на одну-дві ночі максимум для трьох гостей із 27 по 29 жовтня.

"Одного разу дуже балакучий віслюк погодився посидіти на болоті для Шрека. Перед тим, як знову вирушити в дорогу, Віслюк запрошує гостей з близького і далекого закордоння поспати, як людожер, у Болоті Шрека", — йдеться у повідомленні.

Забронювати будинок зможуть лише активні користувачі Airbnb, але серед гостей не може бути дітей віком до 5 років. Також у помешканні немає жодних зручностей — вони розташовані в окремій будівлі, за 20 метрів.

На сайті Airbnb зауважили, що зроблять одноразову пожертву благодійній організації HopScotch, яка надає дітям із соціально незахищених сімей тижневі путівки до Центру відпочинку в Шотландії.

Будиночок Шрека в оренду: в Шотландії можна пожити у домі огра з однойменного мультфільму
Будиночок Шрека можна орпендувати у Шотландії. Фото: Airbnb/news.airbnb.com

Що відомо про мультфільм "Шрек"

"Шрек" — американський мультфільм, знятий 2001 року режисерами Ендрю Адамсоном та Вікі Вернон за мотивами дитячої книги Вільяма Стейга "Шрек!".

Це перший повнометражний анімаційний фільм в історії, що здобув премію "Оскар", а також премію BAFTA. Крім того, він переміг одразу у 8 номінаціях "Енні"Премія "Енні" (Annie Award) — премія для вшанування діячів анімації за внесок у галузях виробництва: менеджмент, сценарій, озвучка, дизайн, ефекти тощо. З 1992 року введена категорія "Найкращий анімаційний фільм". .

У грудні 2020 року фільм внесли до Національного реєстру фільмів у Бібліотеці Конгресу США.

Сюжет обігрує мотиви багатьох європейських казок (на кшталт історії про Білосніжку, трьох ведмедів, Попелюшку, Піноккіо, Сплячу красуню, Червону шапочку та багато інших). У центрі оповіді — історія огра Шрека, який бажає позбутися "депортованих" казкових істот місцевим лордом на його болото. Тому він разом з Віслюком вирушає у лігво дракона, щоб звільнити принцесу Фіону.

Читайте нас у Facebook, Instagram і Telegram, дивіться наш YouTube

Поділіться своєю історією з Суспільне Культура. З нами можна зв'язатися у соціальних мережах та через пошту: [email protected]

На початок