Благодійна фотосесія. У Кропивницькому фотографують домашніх тварин з господарями та передають гроші притулкам

Благодійна фотосесія. У Кропивницькому фотографують домашніх тварин з господарями та передають гроші притулкам

Благодійна фотосесія. У Кропивницькому фотографують домашніх тварин з господарями та передають гроші притулкам
Фото Олександра Майорова, зроблене під час зібрання у творчому просторі МИР 2:0 в Кропивницькому у жовтні 2022 року. Фото: Facebook/Олександр Майоров

У Кропивницькому фотограф Олександр Майоров робить світлини з домашніми тваринами та їх господарями. Гроші за фотосесію направляють до притулків для бездомних тварин, розповіла Суспільному співорганізаторка благодійної акції Олександра Морозова.

5 вересня відзначають Міжнародний день благодійності. Його встановили резолюцією Генасамблеї ООН 2013 року. Таким чином наголошують на важливості благодійництва та волонтерської діяльності. Цей день збігається із Днем пам’яті Терези Калькутської, відомої своїм подвижництвом у справах доброчинності.

Організатори акції пропонують фотосесію до одної години на одній із трьох локацій на вибір – вулиця, вдома чи у студії, розповіла Олександра Морозова.

"Запрошуємо господарів собак котів, хом'яків, змій – у кого хто є, і, паралельно, допомогти тим тваринкам, у яких немає дому".

Фотограф Олександр Майоров часто бере участь у благодійних проєктах, говорить Олександра.

"Сашу знають всі. Він завжди поряд, допомагає світлинами з наших благодійних проєктів – а він же топовий фотограф. Також постійно допомагає руками у "Кроп:Хабі", який зосереджений на допомозі військовим. Приходить, коли потрібна фізична праця, приносить гроші, речі для наших захисників".

Олександра сама має мопса та кота, часто спілкується з утримувачами притулків для тварин. Говорить, там ті, кого врятували від воєнних дій зі сходу країни, від підриву Каховської ГЕС, тварини, господарі яких тікали від війни за кордон.

"Тому притулки нині переповнені. Вони існують тільки коштом благодійності. Хто їм ще допоможе, як не ми? Це дуже складно — утримувати таку кількість тварин, коли там є і хворі, і інваліди", – вважає Олександра.

Збирають гроші для двох притулків — "Бім", де нині перебуває 360 тварин та притулку Тетяни Дмитрук, яка утримує до 100 безпритульних. Гроші між ними ділитимуть порівну.

Благодійна акція триватиме до 1 жовтня.

По інформацію звертатись до Олександри Морозової +38 050 643 38 38.

Для запису на фото сесію – до Олександра Майорова +380 66 722 38 85.

На початок