У Кропивницькому попрощались із загиблими на війні з РФ Максимом Наточиєм, Максимом Вихристенком та Миколою Заболотним

У Кропивницькому попрощались із загиблими на війні з РФ Максимом Наточиєм, Максимом Вихристенком та Миколою Заболотним

У Кропивницькому попрощались із загиблими на війні з РФ Максимом Наточиєм, Максимом Вихристенком та Миколою Заболотним
Прощались із загиблими 17 серпня 2023 року на Далекосхідному кладовищі у Кропивницькому. Фото: Суспільне Кропивницький

17 серпня на Алеї Слави Далекосхідного кладовища у Кропивницькому попрощались із загиблими на війні з РФ снайпером Максимом Наточиєм, гранатометником Максимом Вихристенком та солдатом механізованого відділення Миколою Заболотним.

Максим Наточий

Максим Наточий народився 31 серпня 1986 року в Кропивницькому. Закінчив школу №32 та Міжнародний університет розвитку людини за спеціальністю "Фінанси та банківська справа", працював будівельником, сказав його дядько Петро Наточий: "Робив ремонти. Пів року тому (в лютому 2023 року – ред.) пішов у навчальний підрозділ, дуже швидко опанував професію снайпера, отримав кваліфікацію – і його відправили під Мар’їнку в район Костянтинівки".

Максим Наточий загиблий з Кропивницького
Максим Наточий загинув у віці 36 років. Фото: Суспільне Кропивницький

За словами Петра Наточия, небіж став командиром другого протитанкового відділення взводу вогневої підтримки другої десантно-штурмової роти. Місяць тому отримав осколкове поранення в плече: "На бойове завдання його відправили 13 серпня, а 14-го артобстрілом накрило їхні позиції".

Розповів, що Максим загинув біля села Новомихайлівка Покровського району Донецької області. Бійцеві було 36 років. У бійця залишились дружина й син.

Максим Вихристенко

Максим Вихристенко народився 16 липня 1986 року в Кропивницькому. Навчався у школі №30, після закінчення дев’ятого класу пішов працювати на завод, опанував професію зварювальника.

Максим Вихристенко загиблий з Кропивницького
Максим Вихристенко загинув у віці 37 років. Фото: Суспільне Кропивницький

Загинув боєць 9 серпня поряд із селом Кліщіївка Бахмутського району на Донеччині, розповіла заступниця начальниці міського управління культури Неля Чорна. Бійцеві було 37 років: "Із червня 2023 року за мобілізацією приєднався до лав Збройних сил України. Служив на посаді гранатометника першого механізованого відділення другого механізованого батальйону".

Микола Заболотний

Микола Заболотний народився 10 липня 1982 року у Кропивницькому. Після закінчення школи №22 вступив до будівельного технікуму, працював за спеціальністю.

Микола Заболотний загиблий з Кропивницького
Микола Заболотний загинув у віці 41 року. Фото: Суспільне Кропивницький

Зі слів Нелі Чорної, чоловік приєднався до лав ЗСУ 1 лютого 2023 року: "Солдат Микола Сергійович Заболотний загинув 26 липня в районі села Роботине Пологівського району Запорізької області".

Загиблому був 41 рік.

На початок