Європейські ігри
Європейські ігри
"Знав, що буде медаль". Коновалов – про "золото" та рекордний виступ на Європейських іграх у синхронних стрибках у воду

"Знав, що буде медаль". Коновалов – про "золото" та рекордний виступ на Європейських іграх у синхронних стрибках у воду

Ексклюзивно
"Знав, що буде медаль". Коновалов – про "золото" та рекордний виступ на Європейських іграх у синхронних стрибках у воду
. Данило Коновалов на Європейських іграх-2023. Фото: European Games 2023

Ексклюзивний коментар Суспільне Спорт.

Збірна України зі стрибків у воду завершила виступи на Європейських іграх-2023, що тривають у польському Кракові, з п'ятьма медалями. Останню нагороду команді приніс дует Олега Колодія та Данила Коновалова, які здобули "золото" у синхронних стрибках з триметрового трампліна.

Для обох спортсменів це був дебютний титул континентальної першості в кар'єрі в цій дисципліні. Водночас Коновалов став дворазовим чемпіоном Європейських ігор-2023: раніше він завоював тут золоту медаль у командних змаганнях.

Суспільне Спорт – ексклюзивний транслятор Європейських ігор в Україні. Дивіться трансляції наживо на сайті Суспільне Спорт, а також на місцевих телеканалах Суспільного.

Виступ Коновалова за сумою балів став для нього рекордним - перевершив досягнення у стрибках з 3-метрового трампліна на Кубку світу у квітні. За підсумком фінального виступу Коновалов поділився з Суспільне Спорт враженнями від результатів та особистих показників.

Що сказав Данило Коновалов

  • Про здобуту медаль

"Що візьмемо перше місце, я не був упевнений, але за день до цього старту вже знав, що буде нагорода. Я дуже сильно на неї розраховував. Не знаю, як, але я прямо вірив, що вона в мене буде. Не знав, що вона буде золота. Я дуже задоволений цим результатом. Сума балів – це наш рекорд. Всі стрибки вийшли чудово".

"Це перша нагорода в олімпійському виді програми. Емоції переповнюють. Ця медаль дуже важлива як для мене, так і для команди й України. Я хочу присвятити цю нагороду нашим захисникам та нашій країні. Доводимо, що ми незламний народ і боремося, незважаючи ні на що".
  • Про налаштування на стрибки

"Ми з Олегом кожен індивідуально налаштовуємось. Так набагато ліпше, бо якщо ти комусь будеш щось казати або тобі, то думки будуть перемішуватися. А так ти сам на своїй хвилі працюєш, сам собі проімітував стрибки, і так набагато легше".

  • Про наступні старти й відбір на Олімпіаду

"У нас буде чемпіонат світу в Японії за кілька тижнів. Щоб узяти там [олімпійську] ліцензію, у синхронних стрибках треба потрапити в топтрійку, а в індивідуальних видах – до фіналу, тобто до дванадцятки. Сподіваюсь, що ми зможемо це зробити. Буде мало часу, але вірю, що та підготовка, яку ми мали до цього, і Європейські ігри нам допоможуть".

Хто такий Данило Коновалов

  • 20-річний український стрибун у воду, який представляє Миколаївську область.
  • Дворазовий чемпіон Європейських ігор-2023 (команда + чоловічий синхрон, 3 м).
  • Віцечемпіон Європи 2022 року в команді.
  • Чемпіон світу серед юніорів 2021 року (3 м). Також має "срібло" того ж ЮЧС у чоловічому синхроні (3 м).
На початок