Українки Байло та Лискун здобули "бронзу" в суперфіналі Кубка світу зі стрибків у воду

Українки Байло та Лискун здобули "бронзу" в суперфіналі Кубка світу зі стрибків у воду

Українські стрибунки у воду Ксенія Байло і Софія Лискун на подіумі Кубка світу-2024.
Ксенія Байло та Софія Лискун на подіумі суперфіналу КС-2024. Getty Images/Wang He

До останнього раунду "синьо-жовті" йшли на срібні медалі.

Україна здобула першу нагороду в суперфіналі Кубка світу-2024 зі стрибків у воду. "Бронзу" синхронних стрибків з 10-метрової вишки в китайському Сіані виборов тандем Ксенії Байло та Софії Лискун.

Сезон Кубка світу стартував з етапів у Монреалі та Берліні в лютому-березні. До суперфіналу синронних змагань за підсумками двох стартів пробивалися вісім найкращих дуетів.

У Монреалі Байло та Лискун стали п'ятими. Натомість у Берліні українки виграли "бронзу" й остаточно гарантували собі путівку до суперфіналу.

Як виступили українки

  • У Сіані учасниці синхронних змагань виконували по п'ять стрибків. Після трьох із них Лискун та Байло ішли на "срібло" — проміжне друге місце.
  • Найскладнішим для "синьо-жовтих" став четвертий стрибок (складність — 3.2) — українки отримали за нього найвищі 70.08 бала та зберегли друге місце.
  • Лише в останньому раунді обійти Україну вдалося канадкам Кейт Міллер та Кейлі Маккей. У своєму п'ятому, 3.2-бальному стрибку вони повторили попередній результат України (70.08) та здійнялися в заліку з четвертого на друге місце.
  • Від "срібла" українки фінішували на відстані в 1.68 бала. Натомість золоті призерки з Китаю — олімпійські чемпіонки Цюань Хуньчань і Чень Юйсі — мали фору над найближчими переслідувачками в 68.76 бала.

Кубок світу-2024. Суперфінал. Синхронні стрибки, 10 м — жінки

  1. Цюань Хуньчан / Чень Юйсі (Китай) — 364.86 бала
  2. Кейт Міллер / Кейлі Маккей (Канада) — 296.10
  3. Ксенія Байло / Софія Лискун (Україна) — 294.42

Що означає медаль українських стрибунок

  • Третя нагорода Кубка світу в кар'єрі Софії Лискун, друга — для Ксенії Байло на цьому рівні.
  • У режимі реального часу Україна зрівнялася з Німеччиною на четвертому місці медального заліку суперфіналу. З двома золотими нагородами очолює рейтинг збірна Китаю.
  • Лискун та Байло — єдині призерки нинішнього сезону Кубка світу зі складу збірної України (дві "бронзи").
На початок