Європейські ігри
Європейські ігри
Україна виграла медальний залік Європейських ігор в стрибках у воду: всі призери

Україна виграла медальний залік Європейських ігор в стрибках у воду: всі призери

Україна виграла медальний залік Європейських ігор в стрибках у воду: всі призери
. Збірна України зі стрибків у воду. Фото: НОК України

Четвертий виграний залік українців у Польщі.

На Європейських іграх-2023 завершилися змагання зі стрибків у воду. Збірна України закінчила турнір із доробком у п'ять нагород різних ґатунків.

В рамках Євроігор польський Ряшов приймав чемпіонат Європи з дайвінгу — першу окрему континентальну першість у цьому виді спорту з 2019 року, коли змагання проводили в Києві.

Стартовий день медальних фіналів приніс Україні перше "золото". В командному змішаному турнірі перемогла "синьо-жовта" четвірка Ксенії Байло, Данила Коновалова, Анни Письменської та Олексія Середи.

Байло доклалалася й до другої медалі України — "золота" в синхронному міксті з Кіріллом Болюхом на 10-метровій вишці. Болюх та Середа згодом оформили третю перемогу українців на турнірі — з тієї самої висоти серед чоловіків.

Четвертий день турніру подарував національній команді перше "срібло". Байло в тандемі із Соф'єю Есман посіли друге місце в жіночому 10-метровому трампліні.

У заключний день турніру Коновалов у парі з Олегом Колодієм переміг у синхронних стрибках з 3-метрового трампліна. Дует довершив медальний доробок України на чемпіонаті Європи, а четверте "золото" вивело Україну на першу сходинку медального заліку.

Всі призери України

  • "Золото": Ксенія Байло, Данило Коновалов, Анна Письменська та Олексій Середа (змішаний командний турнір), Ксенія Байло та Кірілл Болюх (10 м, мікст), Кірілл Болюх та Олексій Середа (10 м, чоловіки), Олег Колодій та Данило Коновалов (3 м, чоловіки)
  • "Срібло": Ксенія Байло та Соф'я Есман (10 м, жінки)

Медальний залік стрибків у воду

  1. Україна — 4 "золото" + 1 "срібло" + 0 "бронза" = 5 медалей
  2. Німеччина — 3+3+0 = 6
  3. Велика Британія — 3+2+2 = 7
  4. Італія — 2+3+5 = 10
  5. Швейцарія — 1+0+1 = 2
  6. Франція — 0+2+2 = 4
  7. Швеція — 0+2+1 = 3
  8. Іспанія — 0+0+2 = 2

Що означає результат українських стрибунів

  • Україна втретє виграє медальний залік Євро зі стрибків у воду. Перед цим це вдавалося зробити у 2013 та 2017 роках.
  • Україна виграла медальний залік вже у четвертому виді спорту на Європейських іграх: після муай тай, веслування на байдарках і каное та карате.
  • "Золото" Колодія та Коновалова в останній день змагань із дайвінгу стало для України 19-м у всіх видах спорту на Європейських іграх. У медальному заліку збірна посідає друге загальне місце.
На початок