Загибель цуценят на борту МАУ: причину смерті тварин все ще не встановили

Загибель цуценят на борту МАУ: причину смерті тварин все ще не встановили

Ексклюзивно
Загибель цуценят на борту МАУ: причину смерті тварин все ще не встановили
. AP

Причину загибелі 38 цуценят на борту літака авіакомпанії МАУ досі шукають, для остаточних висновків у цьому питанні необхідний звіт канадської сторони.

Про це Суспільному повідомили у пресслужбі "Міжнародних авіаліній України".

"На жаль, причину загибелі тварин досі не встановлено. Підставою для її встановлення є звіт, який видається канадською ветеринарною службою", – розповіли у компанії.

У компанії нагадали, що на час власного службового розслідування відсторонили від роботи керівника Дирекції з вантажних перевезень та логістики, а також за власним рішенням наклали ембарго на перевезення тварин повітряними суднами B767, починаючи з 19 червня 2020 року. Крім того, у рамках відкритого кримінального провадження ще у червні авіакомпанія розпочала процес надання документів Бориспільському відділку Національної поліції України.

У МАУ також зазначили, що авіакомпанія регулярно проходить аудит IOSA щодо стандартів безпеки польотів та стандартів, які регулюють, зокрема, перевезення тварин.

Що відомо

  • 13 червня в аеропорту Торонто виявили 38 мертвих цуценят французьких бульдогів, які загинули на борту літака МАУ, що прямував з України. Загалом на борту було понад 500 тварин.
  • Після прибуття рейсу до місця призначення багато тварин страждали від зневоднення, слабкості або блювоти. Чиновники розслідують обставини, пов'язані з цим інцидентом.
  • 19 червня в авіакомпанії визнали, що тварини загинули на борту літака.
  • Через загибель цуценят поліція Київщини відкрила кримінальне провадження.
  • У пресслужбі Держпродспоживслужби повідомили, що перед початком польоту авіарейсу Київ-Торонто всі цуценята, які перебували на борту літака "Міжнародні авіалінії України", пройшли ветеринарно-санітарний контроль та були клінічно здоровими.
  • Через загибель тварин на борту МАУ Канада заборонила імпорт цуценят з України.
На початок