Біг та силові вправи. У Кропивницькому організували курси з фізпідготовки

Біг та силові вправи. У Кропивницькому організували курси з фізпідготовки

Оновлено
Біг та силові вправи. У Кропивницькому організували курси з фізпідготовки
Заняття проводить завідувач кафедри фізичної та домедичної підготовки Донецького державного університету внутрішніх справ Юрій Миронов . Фото: Суспільне Кропивницький

У Кропивницькому організували курси з фізичної підготовки. Учасники бігають стометрівку та виконують силові вправи, розповів один з тренерів, завідувач кафедри фізичної та домедичної підготовки Донецького державного університету внутрішніх справ Юрій Миронов. Суспільне дізнавалось, для чого організували заняття та хто їх відвідує.

Заняття організували викладачі університету внутрішніх справ, який у травні 2022 року переїхав у Кропивницький. Відбуваються вони двічі на тиждень – у п'ятницю та суботу – на стадіоні, тривають годину. Тренують тих, кому під час вступу потрібно буде скласти нормативи з фізичної підготовки, сказав Юрій Миронов. З його слів, орієнтуються на нормативи, які складають їхні вступники: "Абітурієнти, які вступають до такої категорії закладів, мають скласти фізичне випробування, яке складається з трьох частин – 100 метрів (біг – ред.), комплексна силова вправа, яка включає виконання вправи на прес і згинання-розгинання в упорі лежачи, і тисяча метрів кросу".

Організувати курси з фізпідготовки вирішили, вивчивши відповідний попит серед абітурієнтів, розповів заступник секретаря приймальної комісії університету Валентин Тулінов: "Яку інформацію слід надавати абітурієнтам, як готуватися до складання фізичних вправ. Курси дають їм можливість випробувати себе на стадіоні".

Зі слів Валентина Тулінова, заняття з фізпідготовки відвідують 60 людей.

Біг та силові вправи. У Кропивницькому організували безкоштовні курси з фізпідготовки
Безкоштовні тренування відбуваються двічі на тиждень на кропивницькому стадіоні. Фото: Суспільне Кропивницький

На які нормативи орієнтуються

Стометрівку під час іспиту, за словами заступника секретаря приймальної комісії, хлопці мають пробігти за 14 секунд, дівчата – за 15. Норматив комплексно-силової вправи для хлопців – 45-50 повторень, для дівчат – 40-50. Тисячу метрів хлопці мають пробігти за три хвилини 40 секунд-чотири хвилини, дівчата – за три хвилини 50 секунд-чотири хвилини десять секунд.

Враження учасниць

Учасниця тренувань Катерина Аджубей хоче вступати в університет внутрішніх справ на спеціальність "Право. Досудове розслідування": "Хоч і виснажена, але відчуваю, що є результат".

Анна Делюрман відвідує заняття разом із молодшим братом. Жінка розповіла, що має диплом бакалавра цивільного захисту, але через декретну відпустку за спеціальністю не працювала: "Брат цього року закінчує школу. Вирішили разом вступати в Донецький університет на кримінальну поліцію".

Курси розраховані на два місяці.

Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері, Телеграм, Інстаграм та Ютуб

На початок