У Кропивницькому повідомили про підозру декану, який отримував зарплату, перебуваючи за кордоном

У Кропивницькому повідомили про підозру декану, який отримував зарплату, перебуваючи за кордоном

Кропивницькому декану повідомили про підозру
У Кропивницькому повідомили про підозру декану, який отримував зарплату, перебуваючи за кордоном. Суспільне Кропивницький

У Кропивницькому прокуратура повідомила про підозру декану факультету Льотної академії, який отримував заробітну, перебуваючи за кордоном. За майже два роки на банківську картку професора перерахували понад 370 тисяч гривень.

Про це Суспільному розповіла виконувачка обов'язків речниці Кіровоградської обласної прокуратури Єлизавета Цьома.

За матеріалами кримінального провадження, викладач виїхав з України у травні 2022 року.

"Декан організував таку "схему" з червня 2022 року по лютий 2024 року. Для цього залучив лаборанта кафедри, який вносив неправдиві відомості до офіційних документів – табелів обліку робочого часу. На підставі цих даних професору нарахували зарплату, хоча фактично на робочому місці він не з’являвся та посадові обов’язки не виконував".

Декану факультету повідомили про підозру за частиною 4 статті 191 "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем".

Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Ректор Льотної академії Сергій Неділько у коментарі Суспільному сказав, що підозрюваний викладач не працює у навчальному закладі. Він звільнився з посади за власним бажанням 1 січня 2024 року.

"Зараз у цій справі ведеться слідство, тому всі питання до компетентних органів. Ми наразі цю ситуацію не можемо коментувати".

Відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

На початок