Українські фільми отримали нагороди на "Берлінале"

Українські фільми отримали нагороди на "Берлінале"

Оновлено
Українські фільми отримали нагороди на "Берлінале"
. Прокидаючись у тиші, режисерка Міла Жлуктенко, 2023.

Дві українські стрічки отримали нагороди у рамках Берлінського міжнародного кінофестивалю. Про це повідомляє пресслужба фестивалю.

Документальна стрічка української режисерки Міли Жлуктенко та режисера з Німеччини Даніеля Асаді Фаезі "Прокидаючись у тиші" отримала спеціальну нагороду за найкращий короткометражний фільм у програмі Generation Kplus від Міжнародного жюрі у рамках Берлінського міжнародного кінофестивалю.

Стрічка Міли Жлуктенко та Даніеля Асаді Фаезі, що створена у копродукції України та Німеччини, розповідає про війну очима українок та дітей, що через російську війну в Україні вимушено знайшли прихисток у Німеччині.

Також стало відомо, що фільм Надії Парфан "Це побачення" отримав Спеціальну відзнаку Міжнародного жюрі. Стрічку про життя у місті під час повномасштабного вторгнення було показано у межах програми Berlinale Shorts 2023.

Фільм української режисерки отримав спеціальну нагороду на Берлінале за короткий метр
Instagram

"Ми дуже пишаємося, що наш фільм виграв спеціальний приз журі. Це для нас дуже важливо, адже через силу кіно ми можемо розказати історії українців. Це велика честь презентувати Україну на "Берлінале". Я дуже сподіваюсь, що цей приз і увага, спровокована відзнакою, стануть маленьким внеском у нашу спільну велику справу і ми допоможемо Україні перемогти. А тема війни залишатиметься у Німеччині на слуху і люди, які подивляться фільм, знатимуть, що з людьми робить ця війна, підтримуватимуть українців. Ми дуже вдячні фестивалю і журі за визнання. І також ми дуже вдячні нашим героям: українським родинам, які повірили в нас, які довіряли нам і дозволили зняти цей фільм з ними разом", — прокоментувала Суспільне Культура Міла Жлуктенко свою перемогу.

Війна — емоційний досвід для батьків і дітей. Міла Жлуктенко про стрічку "Прокидаючись у тиші"

"Мені як режисерці, яка живе у Німеччині, важливо показати цей момент дуже людяним і дати змогу відчути, крізь які речі проходять родини, яких розірвала війна. Можливо, ці історії навіть важливіше показати для німецької аудиторії, бо вони не завжди розуміють масштабів та стану речей. Я маю надію, що, побачивши фільм та познайомившись із історіями родин, люди будуть більш емпатично ставитися до українських біженців", — розповідала в інтерв'ю Суспільне Культура Міла Жлуктенко.

Українські фільми отримали нагороди на "Берлінале"
Instagram

Читайте нас у Facebook і Telegram, дивіться наш YouTube

Станьте частиною Суспільне Культура: напишіть нам про цікаві події культурного життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Ваші історії важливі для нас!

На початок