Бестселер, історичний календар та переклад Жадана: кропивничани подарували бібліотеці 100 книжок

Бестселер, історичний календар та переклад Жадана: кропивничани подарували бібліотеці 100 книжок

Бестселер, історичний календар та переклад Жадана: кропивничани подарували бібліотеці 100 книжок
. Суспільне Кропивницький

У Міжнародний день книгодарування найбільша книгозбірня Кіровоградської області імені Дмитра Чижевського в дарунок від кропивничан отримала 100 книжок. Які видання дарують бібліотеці?

Міжнародний день книгодарування у 2012 році започаткувала американка Еммі Бродмур для підвищення інтересу до книг

Директорка кропивницького видавництва Тамара Саміляк принесла до бібліотеки нове видання історичного календаря: "18-й випуск, свіжий, тільки з друкарні".

Власниця кропивницької книгарні Ольга Власова подарувала бібліотеці "Історію української держави": "Видання буде корисним для читачів, в наші дуже складні часи випробувань для всіх нас, для нашої держави. Все буде Україна".

Подаровані книги у бібліотеці реєструють і передають до відділів абонементу, де їх можуть брати відвідувачі, розповіла завідувачка відділу формування фондів Олена Стрілець: "Теми книг різноманітні, усіх жанрів. В основному художня література. Ось хочу показати "Щоденник війни", подарував Андрій Мироник. Дуже зворушлива книга, була представлена на Франкфуртському книжковому ярмарку, і зараз її називають світовим бестселером".

Світовий бестселер, історичний календар та переклад Жадана: кропивничани подарували книгозбірні 100 книг
"Щоденник війни" Андрія Мироника. Суспільне Кропивницький

Серед подарованих книг – 90 відсотків – новинки, яких бібліотека немає. Більшість з них про війну, каже завідувачка відділу формування фондів: "Наприклад, "Баю, бляха, бай" Адама Менсбаха, переклав її Сергій Жадан. Вона була презентована у бомбосховищі у Харкові".

Світовий бестселер, історичний календар та переклад Жадана: кропивничани подарували книгозбірні 100 книжок
Суспільне Кропивницький

Через війну торік обласна бібліотека не придбала жодної нової книги – говорить директорка Валентина Животовська: "Ми зараз маємо обмежене фінансування, не можемо придбати нові книги. На минулий рік у нас були плани – 10 тисяч книг українською мовою, і ми не реалізували їх. Хоча завдяки нашим користувачам, читачам постійним, людям, які розуміють наскільки сьогодні важливо у воєнний час мати нову українську книгу, ми все ж таки отримали в дарунки 2,5 тисячі книжок. Ця акція в нас безстрокова".

Читайте також

Повідомляйте про події з життя вашого міста чи селища у Кіровоградській області http://surl.li/evtwt
Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері, Телеграм, Інстаграм та Ютуб
На початок