США дозволили передати Україні конфісковані в російського олігарха кошти. Коли чекати надходження

США дозволили передати Україні конфісковані в російського олігарха кошти. Коли чекати надходження

США дозволили передати Україні конфісковані в російського олігарха 5 млн дол
. Ілюстративне фото: Getty Images

Передача Україні конфіскованих Сполученими Штатами 5,4 млн доларів активів російського олігарха Костянтина Малофєєва може зайняти кілька тижнів. Про це голова Комітету Верховної ради з питань правової політики Денис Маслов розповів в ефірі єдиного телемарафону.

"Це буде досить швидко, тому що, наскільки я знаю, вже Міністерство юстиції та генеральний прокурор США санкціонували передачу цих коштів Україні. Питання перерахування цих коштів точно не займе багато часу. Я думаю, що це  питання лише тижнів максимум", — сказав Маслов.

Маслов назвав передачу коштів прецедентом. Він нагадав, що у грудні 2022 року Сенат США ухвалив поправку до бюджету США, яка зробила це  можливим. Депутат пояснив, що у випадку з Малофєєвим йдеться про санкції, застосовані щодо нього ще у 2014 році. І кошти були стягнуті з олігарха за те, що він порушував санкційний режим.

За словами Маслова, всю конфісковану суму передадуть на відбудову України. Самому ж Малофєєву сукупно загрожує до 40 років ув’язнення за два епізоди порушення санкційного режиму.

Що відомо про дозвіл США передати Україні конфісковані в російського олігарха кошти

Раніше стало відомо, що у США дозволили передати Україні конфісковані в російського олігарха кошти. Як повідомив генеральний прокурор США Меррік Гарланд, уперше конфісковані активи російського олігарха у сумі 5,4 млн доларів передадуть на допомогу Україні.

"Сьогодні я оголошую про те, що я санкціонував першу в історії передачу конфіскованих російських активів для використання в Україні, — сказав Гарланд. — Ці конфісковані активи з'явилися після того, як у квітні минулого року я оголосив про висунення обвинувачення російському олігарху Костянтину Малофєєву за звинуваченням в ухилянні від санкцій".

Конфісковані кошти у США будуть передані Державному департаменту для підтримки народу України.

Читайте також

США нададуть Україні далекобійні снаряди, Канада запровадила санкції проти артистів з РФ. 346 день війни. Онлайн

На початок