Замість газу – вода. У Кропивницькому другий день зливають воду в будинку, де 202 квартири лишились без газопостачання

Замість газу – вода. У Кропивницькому другий день зливають воду в будинку, де 202 квартири лишились без газопостачання

Замість газу – вода. У Кропивницькому другий день зливають воду в будинку, де 202 квартири лишились без газопостачання
. Суспільне Кропивницький

Замість газу у плиті кропивничанки Юлії Кушнірової йде вода. Вона одна з 202 мешканців квартир в мікрорайоні Шкільний, які лишились без газопостачання. Причина — в одній з квартир дев’ятиповерхівки самовільно проводили роботи та під’єднали газову трубу до труби водопостачання. Про це Суспільному розповів головний інженер Кропивницької філії компанії "Газорозподільні мережі України" Володимир Шаповал.

За словами Юлії Кушнірової, газопостачання немає з вечора 17 січня: "Газовий лічильник був залитий водою, його забрала поліція, описала газова служба. Обіцяли поставити тимчасовий лічильник, але не знаю, чи буде працювати котел. Тому що в котел також потрапила вода".

Зі слів жінки, у тому, що будинок лишився без газопостачання, винні її сусіди: "Сусіди на другому поверсі неправильно під'єднали труби, замість газу воду пустили".

Сказала, що збитки не рахувала.

За фактом втручання в систему газопостачання, поліцейські відкрили кримінальне впровадження
Мешканка будинку Юлія Кушнірова показала, замість газу в трубі вода. Суспільне Кропивницький

Ліквідовують аварію працівники газової служби. Виклик отримали о 17:00 17 січня, сказав головний інженер Кропивницької філії компанії "Газорозподільні мережі України": "Причина в тому, що один із власників визвав невідому особу, яка проводила роботи з заміни приладу. І під час заміни переплутала штуцери газу і води. Газопровід в будинку повністю затопило. Така ситуація могла призвести до непередбачуваних наслідків".

Зі слів інженера, в якій квартирі самовільно замінили прилад, встановила поліція: "Зафіксували факт порушення, склали відповідні документи. Їх передадуть в суд для того, щоб людина, яка винна в порушені, відшкодували підприємству витрати".

Мешканець будинку Микола Іванець розповів, що був свідком того, як поліція просила мешканців квартири відчинити двері: "Вони стукали у двері, просили відкрити. Сказали, що вони – Національна поліція. Коли зламали двері, всі мешканці були вдома – чоловік, жінка і мала дитина. Вони пояснювали, що не чули. Я безпосередньо бачив, що була розібрана колонка і підключена труба газова у трубу з водопостачанням".

Поліція за фактом втручання в систему газопостачання внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею "Умисне знищення або пошкодження об'єктів житлово-комунального господарства". Відповідальність за це – від штрафу до позбавлення волі до трьох років.

Представник власниці квартири сказав Суспільному, що коментарі нададуть в понеділок, 23 січня. Його прізвище називати заборонив.

О 15:00 у половині з 202 квартир газопостачання відновили. Коли відновлять в інших, поки, невідомо. Працівники газової служби продовжують зливати воду з труб.

Що відомо

О 13:00 було відомо про 180 квартир, які лишились без газопостачання.

Читайте також

Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері , Телеграм, Інстаграм та Ютуб
На початок