"На межі вибуху": анестезіолог — про ситуацію в обласній інфекційній лікарні

"На межі вибуху": анестезіолог — про ситуацію в обласній інфекційній лікарні

"На межі вибуху": анестезіолог — про ситуацію в обласній інфекційній лікарні
.

Харківський анестезіолог Володимир Корсунов, який консультує обласну інфекційну лікарню, повідомив про напружену ситуацію в медзакладі. Голова обладміністрації Олексій Кучер планує зустрітися з анестезіологом 24 травня.

Про ситуацію в лікарні Володимир Корсунов написав у Facebook.

Сьогодні він оглядав хвору на СOVID завідувачку одного з відділень з серйозним ураженням легенів.

"Крім неї на Covid-19 хворіє директор, заступник директора з медичної частини, завідувач ВІТ (відділення інтенсивної терапії — ред.), три анестезіологи та купа лікарів, медичних сестер, молодшого персоналу! Щодня звільняються співробітники! Лікарня місяць поспіль завантажена на 100 й більше відсотків, але жодна інша лікарня другого за кількістю населення міста України не приймає хворих з підозрою на COVID-19! Обстановка в лікарні на межі вибуху!" — написав Корсунов.

Він також назвав обласний Департамент охорони здоров'я на чолі з Вадимом Іванніковим злочинним, "що мовчить та цинічно глузує з лікарів".

"Тож знайте, я звертаюся до всіх тих, які не носять маски у супермаркетах та магазинах, хто з 25.05 порине до метро — лікувати Вас буде нікому! Звертайтеся до пана Іваннікова — він буде лікувати Вас особисто, а як не впорається — покличе губернатора. До речі про те, що все забезпечено і все є, а корупціонери-лікарі направляють рідних по лабораторіях та аптеках — директор ОКІЛ купує собі ліки за власні кошти, а на "Актемру" для завідувачки відділенням, яка зараз перебуває у ВІТ збирають кошти всією лікарнею".

Яка нині ситуація в лікарні, Суспільне намагалося дізнатися у директора Харківської обласної інфекційної лікарні Павла Нартова. Двічі він відповів на телефонні дзвінки, але говорив, що не може розмовляти через процедури та погане самопочуття.

Голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер відповів на повідомлення Суспільного в месенджері.

"Завтра зустрінуся з Корсуновим особисто. Вже домовився. Керівництво департаменту та профільного заступника також викликав на роботу для зустрічі. З’ясую", — написав Кучер.

Про результати зустрічі голова обладміністрації пообіцяв повідомити додатково.

Що відомо

  • 29 квітня Павло Нартов розповів про те, що у лікарні закінчуються лікарські засоби, про що поінформували обласний департамент. Тоді ж медики закладу повідомляли журналістам про нестачу працівників і понаднормову роботу.
  • 8 травня родичі одного з пацієнтів, який помер, розповіли, що сплачували за лікування самі. Вони також не виключали, що їх родич міг заразитися у лікарні. Медзаклад приймає як хворих із підтвердженим СOVID, так і пацієнтів з підозрою. Директор лікарні можливість зараження у медзакладі виключив.
  • 12 травня у Харківській ОДА повідомили, що призначена експертна перевірка лікарні.
  • 13 травня медпрацівники обласної інфекційної лікарні вчергове розповіли журналістам, що колектив виснажений, а працівників не вистачає. Захворів завідувач реанімаційного відділення. "Захворів! І будуть хворіти лікарі, на жаль, тому що ставлення до них з боку влади таке, як до рабів", — сказав тоді анестезіолог Володимир Корсунов.
  • 14 травня директор обласного департаменту Вадим Іванніков вперше з початку карантину вийшов до преси. Посилаючись на дані керівництва обласної інфекційної лікарні, заявив, що лікарня найкраще забезпечена і персоналом, і медикаментами.
  • 15 травня директор обласної інфекційної лікарні Павло Нартов, відповідаючи на скарги волонтерів, публічно визнав, що в якийсь момент лікарські засоби закінчились. Чому так сталося і чи винен в цьому департамент, він не сказав. Нартов також підтвердив, що колектив працює понаднормово.
  • Експертна перевірка тривала до 22 травня.
  • 18 травня голова Харківської ОДА Олексій Кучер сказав, що Харківська ОДА миттєво реагувала на запити інфекційної лікарні, "а виявилося, що зараз пан Нартов, який є керівником інфекційної лікарні, говорить, що у нього чогось було недостатньо".
  • 19 травня директор Харківської обласної інфекційної лікарні Павло Нартов дав інтерв'ю медіа-групі "Об'єктив", в якому розповів, що Департаменту охорони здоров'я Харківської облдержадміністрації відомі проблеми інфекційної лікарні. Нартов сказав, що медпрацівники працюють за двох, а персоналу все одно не вистачає, хворіють медпрацівники.
  • Нартов також сказав, що пацієнтів із підозрою та підтвердженим випадком коронавірусу безпечніше утримувати в різних медичних установах, і про це він повідомляв Департамент.
  • Результати експертної перевірки голова Харківської ОДА пообіцяв озвучити 25-26 травня. "Я обов'язково буду приймати жорсткі кардинальні рішення з цього приводу", — сказав Кучер.
На початок