Родичка померлого від коронавірусу у Харкові стверджує, що чоловіка заразили у лікарні

Родичка померлого від коронавірусу у Харкові стверджує, що чоловіка заразили у лікарні

Родичка померлого від коронавірусу у Харкові стверджує, що чоловіка заразили у лікарні
.

Родина 62-річного жителя села Олександрівка Золочівського району, який помер в обласній інфекційній лікарні у Харкові, впевнена, що чоловік інфікувався під час лікування.

Про це Суспільному розповіла невістка померлого Маргарита Шевцова.

За її словами, свекра госпіталізували 27 квітня через біль в нирках.

"У нього схопили нирки й піднялася температура до 38. Напередодні він полежав на траві, була тепла погода, а з нирками була хронічна проблема. Викликали сімейного лікаря. Лікар послухав, сказав, що у нього пневмонія, і написав у своєму заключенні, що підозра на коронавірус", — каже Маргарита.

За її словами, свекор лежав у палаті з 8 пацієнтів з різними діагнозами.

"Ми приїздили на територію інфекційної лікарні, ми розмовляли з ним через вікно. Він розповідав про те, що ось я лежу, мене нічого не турбує, у когось шлунок болить, хлопець кашляє. Як з'ясувалось вже потім, що хлопець, який кашляв, у нього виявили коронавірус. І він заразив весь поверх. Їх почали вже на 5-й день, якщо не помиляюсь, усіх з палату в палату переводити, робити ПЛР-тести. Вони виявилися всі позитивними", — каже невістка.

За тиждень після госпіталізації свекор повідомив родичам телефоном, що йому важко дихати під час ходьби, впав рівень кисню в крові та його кладуть на кисневу підтримку, розповідає Маргарита. У реанімації чоловіку не дозволили користуватися телефоном.

"Наступного дня у нас зв'язку не було. Я дзвонила у реанімацію, запитувала про стан здоров'я. Мені сказали, що стан важкий. Я кажу: "Що значить важкий, поясніть?". "Ми не даємо інформацію телефоном". Як же ми можемо отримати інформацію, якщо до лікарні немає доступу?" — питає Маргарита.

Коли вони з чоловіком приїжджали до лікарні, медсестра винесла список препаратів, необхідних для кисневої підтримки на суму близько 4000 гривень, додавши, що за цим списком їх треба привозити щодня, каже невістка. 7 травня, коли подружжя в черговий раз приїхало до лікарні з препаратами, лікар повідомив, що чоловік помер.

"Сьогодні, коли їхали забирати (тіло — ред.), вийшла лікарка, сказала, що за два дні згоріли легені... У нього ніколи в житті не було запалення легень. Так, як написали в офіційних даних, що у нього була бронхолегенева недостатність, це абсолютна брехня. Такого не було ніколи. У нього були проблеми з нирками. На цьому все. Він був абсолютно здоровою людиною", — стверджує Маргарита.

У пресслужбі Харківської облдержадміністрації із посиланням на директора обласного департаменту охорони здоров'я Вадима Іваннікова повідомили, що пацієнта з пневмонією госпіталізували 28 квітня і того ж дня ПЛР-тест підтвердив коронавірус.

"Деякий час стан пацієнта був стабільним, але потім настало різке погіршення. В одній палаті пацієнти з різними діагнозами не перебувають", — повідомили у пресслужбі обладміністрації.

В Харківській ОДА також стверджують, що лікування відбувається за рахунок лікарні.

Родичка померлого від коронавірусу у Харкові стверджує, що чоловіка заразили у лікарні
Фото чеків на ліки і список препаратів з лікарні, надані Суспільному Маргаритою Шевцовою.

За словами невістки померлого, на лікування родина витратила понад 20 тисяч гривень.

Що відомо

  • Директор обласної інфекційної лікарні Павло Нартов в ефірі Суспільного розповідав, що ліки, затверджені для лікування СOVID-19, пацієнтам надаються безкоштовно, супутні захворювання лікують за рахунок лікарні частково.
  • Про складнощі з передачею інформації щодо стану здоров'я пацієнтів родичі хворих на СOVID повідомляли Суспільному раніше. Директор лікарні коментував це так: "Можна спілкуватися з лікарем, але лікар зайнятий лікуванням хворого. У нас є гаряча лінія. Телефон на сайті, все це є. Можете звернутися на сайт, зателефонувати, і ми дамо повну відповідь. Ми відповідаємо на всі запитання...".
  • Житель села Олександрівка Золочівського району помер в обласній лікарні 7 травня.
  • 8 травня на Харківщині 476 лабораторно підтверджених випадків СOVID-19, 57 з хворих одужали.

Автор: Юлія Давидова

На початок