"Допомагатиму українським військовим до кінця свого життя". Пенсіонерка з Кропивницького

"Допомагатиму українським військовим до кінця свого життя". Пенсіонерка з Кропивницького

Марафон
"Допомагатиму українським військовим до кінця свого життя". Пенсіонерка з Кропивницького
. Суспільне Кропивницький

Пенсіонерці з Кропивницького Лідії Домбровій 82 роки. Вона вдруге переживає війну. Суспільному розповіла, коли російська армія вторглась в Україну, вирішила, має теж робити що може для перемоги. Все літо вона продавала речі, а на зібрані гроші купляла шкарпетки бійцям. Нині теж не сидить без діла.

Протягом тижня Суспільне розповідатиме історії людей, вчинки яких надихнули на добрі справи інших. Це перша історія.

Лідія Домброва перенесла інсульт. Її важко ходити, має порушення мови. Суспільне познайомилось з пенсіонеркою влітку. Вона щодня продавала речі, які має вдома: хустки, серветки, скатертини. Говорить, за літо вторгувала понад 28 тисяч гривень.

"Шкарпетки принесу і віддаю військовим. Я чекала на них ціле літо, це було місяці чотири. А їх немає. Хоча б були живі. Я чекаю, що приїдуть і скажуть – я вже дома".

Коли надворі стало холодно, Лідія Домброва припинила торгувати, але не припинила допомагати військовим. Вдома вона збирає тканину на пошиття білизни для бійців.

Тканину пенсіонерка віддає Наталі Міщенко, яка вісім років збирає і передає допомогу військовим. Вони познайомились пів року тому.

"Побільше таких людей, — говорить Наталі Міщенко, — Через день вона передавала пачку або дві шкарпеток. Мені хлопці пишуть з війни: "Що ти береш ці шкарпетки? Треба бабулі Ліді допомагати". Я кажу – вона нічого чути не хоче".

Від Православної церкви України Лідія Домброва отримала нагороду "Хрест Свободи". Каже, для себе нічого не хоче. Просить, щоб більше людей допомагали українській армії.

"Прошу весь світ: допоможіть нам! В Україні дуже добрі люди".

Читайте також

  • Кропивницька пенсіонерка допомагає військовим.
  • Пічки і турбіни для обігріву, скоби для бліндажів. Ковалі з Кіровоградщини допомагають ЗСУ.
  • У придорожній кав'ярні на Кіровоградщині безкоштовно годують військових.
Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері , Телеграм, Інстаграм та Ютуб
На початок