В Україні почали розробку нової "Мрії" — "Антонов"

В Україні почали розробку нової "Мрії" — "Антонов"

Ексклюзивно
В Україні почали розробку нової "Мрії" — "Антонов"
. Літак Ан-225 "Мрія" злітає з аеропорту "Київ-Антонов" у смт. Гостомель, 2016 рік, фото: УНІАН

В Україні розпочалися конструкторські роботи в напрямку побудови другого літака АН-225 Мрія — найбільшого та найпотужнішого у світі транспортного авіалайнера.

Про це Суспільному розповіли у пресслужбі українського авіабудівного концерну "Антонов".

За наявною експертною оцінкою, на теперішній час є близько 30 відсотків комплектуючих, які можна використати для другого зразка літака.

"Вартість побудови літака оцінюється щонайменше у 500 млн Євро. Проте про конкретну суму поки говорити зарано. Більш детальну інформацію буде поширено після перемоги України у війні", — зазначили в "Антонові".

В Україні почали розробку нової "Мрії" — пресслужба "Антонова"
В Україні почали розробку нової "Мрії" — пресслужба "Антонова". Літак "Мрія", знищений 27 лютого 2022р у Гостомелі Фото: ANTONOV Company

Що відомо

  • 27 лютого стало відомо, що російські війська знищили один із найбільших літаків у світі українського виробництва АН-225 "Мрія". Це сталося в аеропорту Гостомеля, де флагман української авіації перебував на ремонті.
  • У відомстві запевнили, що "Мрія" буде відновлена, але це коштуватиме понад 3 мільярдів доларів та потребуватиме понад п'ять років роботи.
  • Екскомандир знищеного Ан-225 "Мрія" Дмитро Антонов заявив, що літак був втрачений з провини керівництва держпідприємства "Антонов", яке за два тижні до початку війни виїхало за кордон та не доклало жодних зусиль для порятунку літака.
  • 30 березня державний концерн "Укроборонпром" відсторонив генерального директора Державного підприємства "Антонов" Сергія Бичкова для проведення службового розслідування.
  • Ан-225 з максимальною злітною масою 640 тонн був найважчим літаком у світі. Також він був найбільшим у світі літаком, що піднявся в повітря більше одного разу, хоча розмах його крила й менший, ніж в американського літака Г'юз H-4 "Геркулес", що зробив лише один короткий випробувальний політ на низькій висоті.

Читайте також

Нова "Мрія" має відповідати сучасним стандартам — ДП "Антонов"

Зруйнована "Мрія". Чи вигідно Україні відбудовувати знищений літак

На початок