Підтримати українців. У Кропивницький приїхав польський піаніст Войцех Кубіца

Підтримати українців. У Кропивницький приїхав польський піаніст Войцех Кубіца

Ексклюзивно
Підтримати українців. У Кропивницький приїхав польський піаніст Войцех Кубіца
. Суспільне Кропивницький

У Кропивницький приїхав польський піаніст Войцех Кубіца. Не побоявшись обстрілів і воєнного стану в Україні, приїхав грати музику композиторів, які боролись проти московського режиму у XIX і XX століттях. Суспільному розповів, що це його другий візит в Україну, вперше був тут 20 років тому.

Войцех Кубіца приїхав у Кропивницький з польського міста Лодзь, де працює в музичній академії, на три дні. У такий спосіб вирішив підтримати Україну у війні з РФ. Вважає, що музика під час війни допомагає впоратись з емоціями, бадьорить і додає сил для боротьби: "Якби я був солдатом, то воював би зі зброєю в руках. Та оскільки я – музикант, то воюю за допомогою мистецтва. Своїм виступом в Україні я хочу подати знак солідарності, допомоги, розради українським слухачам. Бажаю українцям, щоб війна швидко закінчилась".

Зі слів музиканта, рідні та друзі відмовляли і просили не їхати в Україну під час війни, особливо після масованих ракетних обстрілів 10 і 11 жовтня. Та він не хотів переносити концерт вдруге: "Ще рік тому мав би сюди приїхати, але завадили обставини".

У Кропивницький музикант приїхав з концертом, для якого обрав твори композиторів, які боролись за незалежність Польщі проти московського поневолення – Фридерика Шопена, Романа Палестера, Кароля Шимановського: "В Україні я вдруге. Ще будучи студентом, я брав участь у конкурсі піаністів у Києві. І дуже радий, що тепер, 20 років потому, маю можливість знову приїхати в Україну і вперше побувати в Кропивницькому".

Читайте також

Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері , Телеграм, Інстаграм та Ютуб
На початок