Мобілізовані в РФ змушені самі купувати форму і спорядження за завищеними цінами — ГУР

Мобілізовані в РФ змушені самі купувати форму і спорядження за завищеними цінами — ГУР

Мобілізовані в РФ змушені самі купувати форму і спорядження за завищеними цінами — ГУР
. Російські військові. Фото: Головне управління розвідки МО України

У Росії у Брянській і Курській областях мобілізовані змушені самі купувати форму та спорядження. При цьому, власники воєнторгів різко підвищили ціни, що викликає масове невдоволення та скарги. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України. Крім того, в Бурятії, за даними розвідки, наростає невдоволення повальною мобілізацією.

Зокрема, в селі Баргузин були мобілізовані навіть ті чоловіки, які взагалі ніколи не служили в армії. Усіх мобілізованих направили до адміністративного центру Борзя Забайкальського краю.

З’ясувалось, що на пункті збору відсутні теплі речі тож мешканці Баргузина були змушені збирати “гуманітарну допомогу” для мобілізованих односельчан.

Загалом, робота військкоматів у рф характеризується як “хаотична”, відзначають у ГУР.

“Відповідні посадові особи, намагаючись виконати план часткової мобілізації, видають повістки незалежно від віку, стану здоров’я та наявності військового досвіду”, — йдеться у повідомленні.

Також виникли суттєві проблеми із грошовим забезпеченням як мобілізованих, так і військовослужбовців ЗС РФ по контракту.

Частішають випадки невиплати грошових винагород, збільшується кількість звернень до суду та прокуратури, щоб отримати обіцяні виплати.

Разом з тим, за даними розвідки, за можливість ухилення від мобілізації вимагають хабарі до 500 тисяч російських рублів.

Президент РФ Володимир Путін 21 вересня підписав указ про проведення часткової мобілізації у Росії. У зверненні до росіян він заявив, що лінія зіткнення в зоні "спеціальної військової операції" перевищує тисячу кілометрів. При цьому, за словми Путіна, союзні сили протистоять "не тільки неонацистським формуванням, а фактично всій військовій машині колективного Заходу", що загрожує існуванню РФ.

Що відомо

  • Міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що в ході мобілізації буде призвано 300 тисяч резервістів, які пройдуть підготовку перед відправкою в зону "СВО". Заклик не торкнеться студентів та військовослужбовців-строковиків, мобілізації підлягають лише громадяни, які пройшли військову службу та мають військово-облікову спеціальність. Мобілізація проводиться "насамперед для контролю над звільненими під час "спецоперації" територіями".
  • На тлі оголошення мобілізації по усій Росії пройшли акції протесту. Також в Росії почалися підпали адміністрацій і військкоматів.

Читайте також

Мобілізація в РФ: Ростовську область закрили на в'їзд і виїзд — Генштаб

Чи вплине "часткова мобілізація" в Росії на війну в Україні

Шойгу: "втрати Росії в Україні становлять 5937 осіб, мобілізують 300 тисяч"

Влада Росії збирається закрити кордони для чоловіків мобілізаційного віку — ЗМІ

Німеччина готова приймати російських дезертирів, яким загрожують "суворі репресії"

Мобілізація навряд чи суттєво збільшить бойову потужність росіян — ISW

Кремль перекладає помилки з мобілізацією на місцевих бюрократів — ISW

На початок