Японія стурбована ядерними погрозами Росії та забороняє поставки хімічної продукції в країну

Японія стурбована ядерними погрозами Росії та забороняє поставки хімічної продукції в країну

Японія стурбована ядерними погрозами Росії та забороняє поставки хімічної продукції в країну
. Головний секретар Кабінету міністрів Японії Хірокадзу Мацуно. Фото: Getty Images

Японія вирішила заборонити експорт товарів, пов'язаних з хімічною зброєю в Росію в рамках додаткових санкцій проти Москви у зв'язку з вторгненням Росії в Україну. Крім того, у країні "глибоко стурбовані" можливим застосуванням ядерної зброї Росією.

Про це заявив головний секретар Кабінету Міністрів Японії Хірокадзу Мацуно на пресконференції, повідомляє Reuters, 26 вересня.

"Як єдина країна в світі, що зазнала ядерних атак, ми наполегливо вимагаємо, щоб загроза або застосування ядерної зброї Росією ніколи не мали місця", — заявив Мацуно.

Відповідаючи на питання, чи схвалює Японія можливе застосування Сполученими Штатами ядерної зброї проти Росії, Мацуно відмовився від коментарів.

26 вересня уряд Японії заборонив експорт матеріалів, які можуть бути використані для виробництва хімічної зброї у 21 російську організацію, включаючи наукові лабораторії. Цей захід був схвалений Кабінетом Міністрів після рішення "Великої сімки" минулого тижня.

Крім того, Мацуно додав, що Японія продовжить співпрацювати з міжнародною спільнотою підтримуючи Україну та посилюючи санкцій проти Росії.

Що відомо

  • Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну 24 лютого Японія приєдналася до санкцій проти Росії. Обмежувальні заходи включили заборону на випуск російських облігацій у Японії, заморожування активів деяких росіян та заборони на подорожі.
  • У березні уряд Японії ухвалив рішення запровадити персональні санкції проти президента Росії Володимира Путіна, заступника керівника Ради безпеки РФ Дмитра Медведєва та інших посадовців.
  • В липні Японія затвердила новий пакет санкцій проти Росії та Білорусі у відповідь на повномасштабне вторгнення РФ в Україну.
  • Загалом під санкції Японії потрапили близько 800 громадян Росії, Білорусі, представників так званих "ЛНР" та "ДНР", а також близько 300 російських компаній та організацій.

Читайте також

Японія запровадила санкції проти "дочок Путіна" та депутатів Держдуми РФ

Японія запровадила нові санкції проти РФ

На початок