В Міністерстві соціальної політики розповіли, що буде з пенсіями у 2023 році

В Міністерстві соціальної політики розповіли, що буде з пенсіями у 2023 році

В Міністерстві соціальної політики розповіли, що буде з пенсіями у 2023 році
. Київ, Україна. Будинок престарілих. Фото: Getty Images

В уряді не планують зменшувати чи скасовувати пенсії у 2023 році. Розмір виплат навпаки зростатиме відповідно до прожиткового мінімуму — на 5%.

Про це повідомила міністерка соціальної політики України Оксана Жолнович в ефірі загальнонаціонального телемарафону на Суспільному.

"Не можу говорити, що суттєво зростуть виплати, які заплановані на наступний рік — поки що на 5%, як зросте прожитковий мінімум в грудні. Але точно не плануємо нікому зменшувати виплати і тим більше їх скасовувати. Максимум в подальшому можуть бути об’єднані виплати, уніфіковані в рамках загальної реформи, яку ми здійснюємо з точки зору ефективності різного роду підтримок. Це єдині фактори, на які ми будемо опиратися, попри війну та всю складність ситуації", — розповіла міністерка.

Вона додала, що Мінсоцполітики взаємодіє з міжнародними партнерами для того, щоб "пріоритетно спрямовувати на ті регіони, що звільнені від окупанта, різну гуманітарну допомогу". Вона окремо додала, що люди на деокупованих територіях мають право та можливість отримати всі раніше призначені виплати.

16 вересня перша заступниця міністра соціальної політики Дарина Марчак в ефірі Суспільного повідомила, що починаючи з жовтня 2022 року понад 1,6 мільйонів пенсіонерів отримають додаткові виплати до пенсій.

15 вересня міністр фінансів Сергій Марченко в інтерв'ю Суспільному зазначив, що у бюджеті на 2023 рік не почнуть переглядати законодавство з приводу пенсій. Уряд заклав на пенсії 233 мільярдів гривень. Їх виплата передбачається в повному обсязі. Марченко також додав, що у 2023 році передбачена індексація пенсій.

Читайте також

Шмигаль розповів, коли запровадять накопичувальну систему пенсій

Понад 1,6 мільйонів пенсіонерів отримають додаткові виплати — Мінсоцполітики

Бюджет Пенсійного фонду зросте на 70 млрд гривень — Марченко

На початок