На Кіровоградщині перекрили греблю, щоб вода з Інгульця не надходила в Дніпропетровську область

На Кіровоградщині перекрили греблю, щоб вода з Інгульця не надходила в Дніпропетровську область

На Кіровоградщині перекрили греблю, щоб вода з Інгульця не надходила в Дніпропетровську область
. Наслідки ракетного удару по Кривому Рогу, 14 вересня 2022 року. Суспільне Дніпро

На території Кіровоградської області перекрили греблю, щоб вода з річки Інгулець не надходила на територію Дніпропетровської області, розповіла начальниця офісу водних ресурсів у Кіровоградській області Катерина Гайдук. Після ракетного удару по гідротехнічним спорудам Кривого Рогу рівень води в річці Інгулець піднявся.

"Інгулець на території нашої області бере лише свій початок, а початок – це слабка вираженість току води, – розповіла Катерина Гайдук. – В окремий період року річка на території нашої області пересихає. Тому у її басейні побудовано багато водосховищ і ставків для зберігання води для того, щоб жителі нашої області могли використовувати цю воду у періоди, коли її недостатньо".

За словами Катерини Гайдук, в області слідкують за рівнем води у річці. "Але коли ми дізналися, що сталось на території Дніпропетровської області, на Карачунівському водосховищі, нами були вжиті заходи, щоб вода не поступала у сусідню область, і не підсилювала ту ситуацію, що склалась, а саме – збільшення току річки".

Для жителів Кіровоградської області небезпеки від пошкодження гідротехнічних споруд у Кривому Розі немає. "Якщо ніяких додаткових подій ще не відбудеться", – додала Катерина Гайдук.

Що відомо

Напередодні російські війська завдали ракетного удару по Кривому Рогу. Випустили вісім ракет. Через влучання у гідротехнічні споруди рівень води в річці Інгулець піднявся на різних ділянках від одного метра до двох. Декілька районів Кривого Рогу лишилися без води.

На ранок відомо про підтоплені 112 будинків, жителів двох районів відселили. Рівень води у річці знижується. Це інформація від очільника військової адміністрації Кривого Рогу Олександра Вілкула.

Читайте також

  • На Кіровоградщині 15 вересня під час повітряної тривоги в районі Первозванівської територіальної громади спрацювала ППО
  • На Кіровоградщині тестують нову систему оповіщення на телефонах. Що про це відомо
Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері , Телеграм, Інстаграм та Ютуб
На початок