Ракетний удар по Кривому Рогу: гатили, щоб стримати контрнаступ ЗСУ на Херсонщині

Ракетний удар по Кривому Рогу: гатили, щоб стримати контрнаступ ЗСУ на Херсонщині

Ракетний удар по Кривому Рогу: гатили, щоб стримати контрнаступ ЗСУ на Херсонщині
. Суспільне Дніпро

Війська РФ вдарили ракетами по дамбі Карачунівського водосховища у Кривому Розі, щоб знищити понтонні мости та стримати контрнаступ українських військ на Херсонському напрямі. Про це з посиланням на Інститут вивчення війни у своєму телеграм-каналі повідомив голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук.

За його словами, станом на 10 годину 15 вересня після проведення ремонтних робіт спостерігається зниження рівня води на всіх затоплених ділянках Кривого Рогу.

"У Центрально-Міському районі, в парку Мершавцева, максимальний рівень води був 190 см, нині — вже 172 см і продовжує зменшуватись, в районі ЮГОКу — був 200 см, нині — впав на 14 см. В інших районах міста та Криворізького району рівень падіння води вже досягає 50 см", — написав Лукашук.

Він також зазначив, що у Софіївській громаді, де 5 тисяч людей лишилися без води, водопостачання вже відновили.

Що відомо

  • Війська РФ надвечір 14 вересня завдали ракетного удару по Кривому Рогу на Дніпропетровщині. Випустили 7 крилатих ракет. Через влучання російських ракет у гідротехнічні споруди рівень води в річці Інгулець піднявся.
  • Начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул підтвердив, що російські ракети завдали удару по одному з об'єктів гідротехнічної інфраструктури міста.
  • Станом на ранок 15 вересня у Кривому Розі підтоплено 112 будинків, жителів двох районів відселили у безпечні місця. Рівень води у річці Інгулець знизився і продовжує падати.

Читайте також

Удар по Кривому Рогу, звільнення Харківщини, гроші росіян під санкціями. 204-й день війни Росії проти України. Онлайн

Читайте нас у Telegram: Суспільне Дніпро

На початок