Армія Тайваню обстріляла китайські безпілотники

Армія Тайваню обстріляла китайські безпілотники

Армія Тайваню обстріляла китайські безпілотники
. Ілюстративне фото: pixabay

Армія Тайваню відкрила вогонь і відповідь на вторгнення китайських безпілотників у повітряний простір округу Цзіньмень. Про це повідомляє міністерство оборони Тайваню.

За інформацією командування оборони Цзіньмень, починаючи з 16:23 було виявлено три безпілотні літальні апарати, які пролітали над островом Дадан, островом Ердан і островом Ши.

О 17:59 китайські безпілотники знову увійшли в повітряний простір над водами острова Ердан.

Тайванські військові здійснили оборонні постріли і безпілотники відлетіли від островів у напрямку китайського порту Сямень.

Як пише видання Focus Taiwan, це був перший випадок, коли армія заявила про відкриття вогню у бік китайського безпілотника. Командування оборони описало свою чотириетапну процедуру реагування на зустрічі з безпілотниками: запуск попереджувальних сигнальних ракет, повідомлення про вторгнення, вигнання безпілотника та його збиття.

Конфлікт між КНР та Тайванем

Тайвань — острів у східній Азії, який Китай вважає своєю територією і називає провінцією, що відкололася, а не незалежною державою. Єдиний союзник Тайваню — США. Україна встановила дипломатичні стосунки з КНР, що виключає визнання Тайваню.

Впродовж десятиліть Пекін прагнув ізолювати Тайбей на світовій арені, зокрема він відтісняв його дипломатичних союзників і блокував вступ острова в міжнародні організації.

Керівна комуністична партія Китаю не виключає також застосування сили для "возз'єднання" острова з материковою частиною Китаю.

Загострення відносин між Китаєм та Тайванем відбулося на тлі візиту до Тайваню спікерки Палати представників США Ненсі Пелосі. Вона стала першим високопоставленим американським політиком, який відвідав Тайвань за останні 25 років.

Щойно Пелосі прилетіла на Тайвань, Китай оголосив про військові навчання навколо острова.

Особисто Ненсі Пелосі наголосила, що її візит "жодним чином не суперечить політиці Сполучених Штатів, яка керується законом про відносини з Тайванем 1979 року та китайсько-американських комюніке", і додала, що США "продовжують протистояти одностороннім зусиллям змінити статус-кво".

5 серпня Пекін заявив, що накладе санкції на спікерку Палати представників США Ненсі Пелосі через візит на Тайвань.

Збройні сили Китаю 7 серпня завершили свої чотириденні навчання поблизу Тайваню, і вже наступного дня оголосили про проведення нових.

Читайте також

США не дадуть Китаю ізолювати Тайвань – Пелосі

США, Китай і Тайвань. Що відомо про візит "третьої людини в США" Ненсі Пелосі до Тайваню і в чому військова загроза

Чи готовий Китай до "великої війни" зі США і захоплення Тайваню. Відповідає експерт з Центру досліджень армії

"Не думаю, що вони підуть на щось більше": Байден про навчання Китаю навколо Тайваню

Спокій заради грошей: У Пентагоні розповіли, чому острів Тайвань повинен залишатись в зоні стабільності

На початок