Влада Канади оголосила про розширення санкцій проти Росії

Влада Канади оголосила про розширення санкцій проти Росії

Влада Канади оголосила про розширення санкцій проти Росії
. Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо. Фото: Getty Images

Премʼєр-міністр Канади Джастін Трюдо анонсував нові санкції проти Росії. Вони стосуватимуться 62 осіб, а також одного підприємства оборонного сектору.

Про це прем'єр-міністр Канади повідомив під час виступу на другому саміті Кримської платформи.

"Ми оголосимо про нові санкції ще 62 особам, а також одному підприємству оборонного сектору, яке бере участь у російській війні проти України", – повідомив він.

За словами Трюдо, Канада разом із партнерами продовжить санкції проти 1750 осіб та організацій Росії та Білорусі.

Трюдо зауважив, що світ продовжить підтримувати Україну та українців, в тому числі фінансово, на тлі наближення зими.

"Через МВФ нещодавно дали 450 мільйонів доларів у позиках українцям, щоб дати змогу закуповувати на паливо для зимового сезону", — зауважив політик.

Він також додав, що Канада створить відповідну групу для того, щоб посилити свою змогу стежити за російською дезінформацією.

Що відомо

  • З 24 лютого по 9 серпня в Канаді в цілому було заморожено майна на 122,3 млн канадських доларів в еквіваленті і припинено транзакцій на 290,7 млн доларів, відповідно до заборон, визначених Актом про спеціальні економічні заходи щодо Росії.
  • 24 червня Сенат Канади схвалив законопроєкт, який передбачає можливість конфіскації і продажу активів осіб, відповідальних за повномасштабне вторгнення Росії в Україну. Канада стала першою країною, яка узаконила такий механізм.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 181. Текстовий онлайн

На початок