Верховна рада припинила повноваження нардепа Новинського

Верховна рада припинила повноваження нардепа Новинського

Верховна рада припинила повноваження нардепа Новинського
. Вадим Новинський. Фото: УНІАН

Верховна рада припинила повноваження нардепа Вадима Новинського — за проголосували 295 депутатів. Про це повідомив нардеп від "Голосу" Ярослав Железняк. Раніше колишній член "Опозиційного блоку" Вадим Новинський повідомив, що складає повноваження народного депутата для того, аби зосередитись на гуманітарних проєктах, розвитку національної економіки, служінні Українській православній церкві Московського патріархату та на відновленні зруйнованих храмів.

За словами Железняка, голосування відбулося без виступу депутата та без обговорення. Нині у складі Верховної ради залишився 421 нардеп, додав Железняк.

"Впевнений, що у цій практичній роботі я можу принести більше користі для України загалом та для людей, які підтримали мене у 2019 році. Сьогодні, будучи розкиданими по Україні та світу, вони – впевнений – чекають від мене не стільки законодавчих ініціатив, а конкретної та практичної допомоги", — написав раніше Новинський у Facebook.

Новинський заявив, що його команда вже працює над тим, аби забезпечити населені пункти України автомобілями "швидкої допомоги", медикаментами та продуктами харчування.

"Попереду — реалізація програм по післявоєнному відродженню України і її економіки, відновленню заводів і інфраструктури, нові проекти, які забезпечать людям нові робочі місця", — додав екснардеп.

Що відомо

  • Вадим Новинський був позафракційним народним депутатом, а раніше — членом "Опозоційного блоку" та Партії регіонів, є прихильником та меценатом Української православної церкви Московського патріархату.
  • За даними списку журналу Forbes, у 2021 році Новинський займав восьме місце у списку найбагатших людей України.
  • Відомо, що Новинський голосував проти ратифікації Стамбульської конвенції.

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок