У Києві попрощалися з продюсеркою "Радіо Свобода" Вірою Гирич. Вона загинула унаслідок обстрілу Києва росіянами

У Києві попрощалися з продюсеркою "Радіо Свобода" Вірою Гирич. Вона загинула унаслідок обстрілу Києва росіянами

Церемонія прощання з журналісткою, яка загинула внаслідок російської ракети у житловий будинок Києва, відбулася у Михайлівському золотоверхому соборі. Вшанувати Віру Гирич прийшли близько півсотні людей, зокрема, її рідні, колеги, знайомі.

Про це повідомляє кореспондентка Суспільного.

У Києві попрощалися з продюсеркою "Радіо Свобода" Вірою Гирич
У Києві попрощалися з продюсеркою "Радіо Свобода" Вірою Гирич. Фото: Дарія Кінша

Серед тих, хто прийшов попрощатися з Вірою Гирич, її колега Євген Солонина. "Під час цієї війни, великої фази війни, починаючи з 24 лютого, загибель Віри –це був і є мій найбільший біль. Одна із кількох тисяч загиблих – Віра, вона, по суті, прийняла на себе весь удар, який адресувався тоді Києву. Чи не єдина людина, яка загинула того вечора у Києві від прямого влучання російської ракети в її квартиру", – сказав журналіст.

У Києві попрощалися з продюсеркою "Радіо Свобода" Вірою Гирич
Фото: Дарія Кінша

Віра Гирич народилася в 1967 році. Тривалий час працювала на українських телеканалах, а з 2018 року почала співпрацю з "Радіо Свобода" як продюсерка й журналістка. У жінки залишилися батьки і дорослий син.

Читайте також: ЗМІ на війні: за час повномасштабного вторгнення в Україні загинуло 22 журналісти

Що відомо

  • 28 квітня близько 20:15 мешканці Києва повідомили про вибухи у Шевченківському районі. Згодом мер Віталій Кличко розповів, що російські війська обстріляли Київ ракетами. Влучання сталося в новобудову в районі Татарки.
  • Обстріл стався під час візиту до Києва генерального секретаря ООН Антоніу Гуттереша. На спільній пресконференції після переговорів з високим гостем Володимир Зеленський повідомив, що російські війська випустили по Києву п'ять крилатих ракет.
  • Уранці 29 квітня міський голова Києва Віталій Кличко повідомив, що через ракетний удар по житловому будинку загинула щонайменше одна людина — журналістка Віра Гирич, ще четверо опинились у лікарнях із травмами.
На початок