Путін дав почесне звання військовій бригаді, яка скоїла воєнні злочини в Бучі

Путін дав почесне звання військовій бригаді, яка скоїла воєнні злочини в Бучі

Путін дав почесне звання військовій бригаді, яка скоїла воєнні злочини в Бучі
. Буча, Київська область, де триває пошук та ексгумація тіл мирних мешканців, вбитих солдатами РФ. 9 квітня, 2022 року. Фото: Єлизавета Серватинська / Суспільне

Президент РФ Володимир Путін присвоїв 64-й бригаді, яка окупувала Бучу на Київщині в березні, почесне звання "гвардійської". Ця бригада причетна до воєнних злочинів у Бучі.

Путін підписав указ про присвоєння почесного звання 64-й окремій мотострілецькій бригаді після того, як її вивели з Київщини. Бригада є підрозділом у складі 35-ої загальновійськової армії Східного військового округу та дислокується в Хабаровському краю.

"За масовий героїзм і відвагу, стійкість і мужність, виявлені особовим складом бригади в бойових діях із захисту Вітчизни й державних інтересів в умовах збройних конфліктів", — ідеться в указі Путіна.

Раніше українська розвідка оприлюднила список особового складу 64 окремої мотострілецької бригади 35-ї загальновійськової армії, яка чинила воєнні злочини в Бучі Київської області.

Війна — усі останні новини

Що відомо

  • 2 квітня 2022 року заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що уся Київська область звільнена від російських окупантів.
  • Буча Київської області близько місяця була окупована російськими військовими. Коли українські військові, місцева влада та журналісти потрапили у місто, вони побачили тіла мирних людей на вулицях, також були знайдені братські могили. Деякі загиблі були зі зв'язаними за спиною руками.
  • У квітні в Бучу особисто приїхав прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан. Він заявив, що спільно з колегами з України та ЄС робитиме все можливе для притягнення до відповідальності винних у злочинах Росії на українській території. Раніше 28 лютого прокурор Карім Хан особисто ініціював розслідування щодо вторгнення РФ в Україну.

Читайте також

Будинок підірвали, чоловіка розстріляли — історія жінки з Бучі

"А білі пов'язки треба ще вдягати?" — Ірпінь та Буча після російських окупантів. Фоторепортаж

"Була вдома. Тепер там могили у дворі". Історія жінки з Київщини, де були російські війська

Розстріляні коні у Бучі. Як шукали та рятували тварин під час та після російської окупації

Як фото з Бучі та інших звільнених від росіян міст впливають на психіку та чому варто їх поширювати

Вторгнення Росії в Україну, день 54. Текстовий онлайн

Війна на околицях Києва та життя в столиці. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок