У Грузії пропонують святкувати День перемоги над фашизмом не 9, а 8 травня

У Грузії пропонують святкувати День перемоги над фашизмом не 9, а 8 травня

Група із шістьох опозиційних депутатів парламенту Грузії запропонувала внести поправки до Трудового кодексу, що змінити дату відзначення в країні Дня перемоги над фашизмом із 9 травня на 8 травня відповідно до європейського досвіду.

Про це повідомляє грузинський Перший канал.

У пояснювальній записці до законопроєкту стверджується, що День перемоги відзначають 9 травня лише в пострадянських державах (за винятком України та країн Балтії), натомість на Європейському континенті цей день припадає на 8 травня.

Ініціатива має бути розглянута на засіданні парламентського бюро 18 квітня.

Раніше Сейм Латвії визначив 9 травня 2022 року Днем пам'яті за українцями, які загинули внаслідок повномасштабного вторгнення Росії. А в Литві планують розглянути поправку до закону про пам’ятні дати, в разі ухвалення якої 9 травня буде відзначатися не лише День Європи, а й День пам’яті жертв геноциду в Україні.

Що відомо

  • Грузія не запроваджуватиме економічні санкції проти Росії за війну в Україні через побоювання військової агресії з боку Кремля, заявив прем'єр-міністр країни Іраклій Гарібашвілі. Попри таку реакцію уряду на вторгнення Росії в Україну, жителі країни виходять на мітинги, аби продемонструвати свою солідарність з Україною.
  • Президент Росії Володимир Путін намагатиметься приєднати до складу РФ території Донбасу, Херсонської області та Південної Осетії, вважає експрезидент Грузії, голова Виконавчого комітету Національної ради реформ України Міхеіл Саакашвілі, арештований у 2021 році грузинськими правоохоронцями.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 54. Текстовий онлайн

Війна на околицях Києва та життя в столиці. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок