Персонал на захопленій ЧАЕС працює 11 день без можливості виїхати — мер Славутича

Персонал на захопленій ЧАЕС працює 11 день без можливості виїхати — мер Славутича

Персонал на захопленій ЧАЕС працює 11 день без можливості виїхати — мер Славутича
. Чорнобильська зона, фото: УНІАН

Персонал Чорнобильської атомної електростанції 11 день працює без можливості змінитися та повернутися у місто Славутич до своїх рідних. Про це Суспільному розповів мер Славутича Юрій Фомічев.

"Від 24 лютого зміна на ЧАЕС не повертається у Славутич. Персонал знаходиться на об'єкті і немає жодного безпечного коридору, щоб ми могли замінити цих людей. Вони працюють цілодобово. Розбились зараз на групи, щоб хтось міг працювати, а інші відпочивати", — повідомив Фомічев.

Він також додав, що ситуація навколо Славутича далека від спокійної.

"Навколо нас гаряче, особливо у передмісті Чернігова і Чернігові. У самому Славутичі тихо. Ми чуємо щодня вибухи і обстріли, бо це все не так далеко від нас. Але у місто російські війська не заходили", — розповів міський голова.

Читайте також: Вторгнення Росії в Україну. День 11. Онлайн

Він додав, що наразі місто Славутич і, власне, сама ЧАЕС практично відрізані від усієї України: "Усі дороги перекриті, не можна довести навіть ліки. В магазинах пусто уже давно. Ми користуємося локальними можливостями, які у нас є — по селах збираємо зерно, мелемо його на муку і випікаємо самі хліб. Дня нас важливі "коридори", які, я сподіваюсь з'являться, бо ми навіть важких хворих у лікарні відправити не можемо".

Що відомо

  • Окупанти захопили ЧАЕС 24 лютого — у перший день повномасштабного вторгнення РФ в Україну.
  • Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі заявив, що готовий поїхати на Чорнобильську атомну електростанцію, щоб переконатися у дотриманні правил безпеки сторонами.
  • Уночі 4 березня у результаті обстрілів з боку російських військ на Запорізькій АЕС спалахнула пожежа. Згодом її вдалося ліквідувати.
  • В Енергоатомі повідомили про пошкодження першого енергоблоку Запорізької АЕС внаслідок обстрілів РФ та попередили, що це може призвести до трагічних наслідків для усього світу.

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок