6,5 тисяч гривень для тих, хто втратив роботу: як здійснюватимуть виплати

6,5 тисяч гривень для тих, хто втратив роботу: як здійснюватимуть виплати

6,5 тисяч гривень для тих, хто втратив роботу: як здійснюватимуть виплати
. УНІАН

Кожен українець, який втратив роботу через агресію Росії, зможе отримати 6,5 тисяч гривень допомоги від держави у межах програми "єПідтримка".

Про це розповів прем’єр-міністр Денис Шмигаль у своєму зверненні.

"Війна стала шоком для кожного з нас. Багато хто втратив домівки, роботу, заощадження. Але залишився захищати Україну. Сьогодні держава вас підтримає. За дорученням Президента України наступного тижня запрацює оновлена програма "єПідтримка". В рамках цієї програми кожен найманий працівник, кожен ФОП, у якого війна забрала роботу, зможе отримати 6,5 тисяч гривень", — зазначив він.

За його словами, програма буде працювати за аналогією з виплатами за вакцинацію – тобто через застосунок "Дія". Згодом Міністерство цифрової трансформації повідомить деталі, як саме оформити допомогу, пояснив прем’єр.

"Це зараз. Але надалі кожен з вас має почати працювати заради України та нашої перемоги. Я вдячний кожному, хто в той чи іншій спосіб допоміг нашій героїчній армії, а також допомагає людям, які опинилися у скрутних умовах руйнування і окупації. Тепер нам потрібно відновлювати виробництва, там, де це можливо", — підсумував Шмигаль.

При цьому в Кабінеті міністрів пояснили, що допомога від держави надаватиметься застрахованим особам, які працюють на умовах трудового договору (контракту), гіг-контракту, іншого цивільно-правового договору, на інших підставах, передбачених законом, та фізособам-підприємцям, страхувальники яких одночасно відповідають наступним ознакам:

  • перебувають на обліку як платники єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування в окремих адміністративно-територіальних одиницях за переліком, який затверджується Кабміном за поданням ДСНС;
  • надали в установленому законодавством порядку податкову звітність за IV квартал 2021 року чи річну звітність за 2021 рік;
  • є бюджетними установами, фондами загальнообов'язкового державного страхування.

У зв'язку із запровадженням виплати уряд скоротив видатки за низкою бюджетних програм на 21,905 мільярда гривень і спрямував кошти до резервного фонду, водночас виділивши на програму "єПідтримка" 21,45 мільярда гривень.

Що відомо

  • Володимир Зеленський заявив, що Україна успішно протидіє агресії російських військ, однак потребує більшої допомоги, щоб захистити своє сьогодення.
  • На Київщині військовослужбовці РФ захопили у заручники цивільних місцевих мешканців.
  • Міністерство оборони Росії наказало вилучати документи у військовослужбовців Збройних сил РФ, а у разі загибелі таємно вивозити їхні тіла або знищувати на місці.
  • За оцінкою українського Генерального штабу, під час бойових зіткнень зі Збройними силами російські війська втратили вбитими та пораненими понад 11 тисяч людей.
  • Колишній посол США в Росії Майкл Макфол закликав НАТО негайно відправити в Україну всі 70 винищувачів МІГ, які має Альянс у своєму розпорядженні.
  • Російська армія продовжує обстрілювати міста та селища в Київській області, намагаючись прорватись до столиці.
  • Президент Володимир Зеленський під час онлайн-зустріч із сенаторами Конгресу США закликав ввести "безпольотну зону" над Україною для російської авіації.
  • Президент Зеленський заявив, що саміт НАТО 4 березня був слабким, а сам Альянс фактично дав "зелене світло" для подальших обстрілів з боку РФ, оскільки відмовився закривати небо надо Україною для російської авіації.
  • Міжнародну петицію до НАТО щодо запровадження безполітної зони вже підписали мільйон людей. Для цивільної авіації повітряний простір України закритий від самого початку війни. Ідеться про закриття неба над Україною для російської військової авіації. No-Fly Zone над Україною, або Закрите небо для російської авіації над Україною означатиме, що військові сили – в цьому випадку НАТО – бо до нього звертається Україна, – повинні будуть патрулювати повітряний простір над Україною і повинні будуть збивати літаки чи гелікоптери-порушники.
  • Росія використовує повітряно-космічні сили для атак українських міст та населених пунктів, тому питання щодо закриття неба над Україною треба вирішити за декілька днів, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.
  • Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що НАТО не вводитиме літаки чи війська на територію України.

Читайте також

Війська РФ у Бучі обстрілюються будинки, авто, убивають мирних жителів і навіть дітей — міськрада

Путін вчинив як воєнний злочинець". Інтерв'ю з доктором юридичних наук Савчиним

Вторгнення Росії в Україну. День 11. Онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини й ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок