Путін заявив, що РФ зупинила бойові дії для гуманітарного коридору у Волновасі. Україна це заперечує

Путін заявив, що РФ зупинила бойові дії для гуманітарного коридору у Волновасі. Україна це заперечує

Путін заявив, що РФ зупинила бойові дії для гуманітарного коридору у Волновасі. Україна це заперечує
. АР

Президент РФ Володимир Путін заявив, що російські війська припинили бойові дії для гуманітарного коридору у Волновасі, втім люди не виходили. Україна це заперечує — за словами віце-прем'єрки Ірини Верещук, Росія порушила домовленості й продовжувала стріляти навіть за посередництва Червоного хреста.

На зустрічі з жінками льотного складу російських авіакомпаній у навчальному центрі ПАТ "Аерофлот" Путін сказав, що отримали дзвінок з Києва про припинення вогню для гуманітарного коридору й одразу ж відреагували.

"Зупинили бойові дії. Нікого не випускають, прикриваються людьми, як живим щитом. Хто вони після цього? Звісно, неонацисти", — сказав він.

Водночас віцепрем'єр-міністерка — міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук сказала, що Росія попри домовленості обстрілювала населені пункти, через що евакуація жителів стала неможливою.

"Росія порушила домовленості. Навіть за посередництва Червоного Христа продовжує обстрілювати місто Волноваха. Також у напрямку Маріуполь-Запоріжжя ведуться бої, що унеможливлює рух колони. Ми звертаємось до російської сторони припинити обстріли. А також дати можливість направити гуманітарні вантажі з ліками й продуктами із Запоріжжя та Дніпра", — сказала Верещук.

Через обстріли військами РФ евакуацію мирного населення перенесли – містян просять розійтися по домівках чи в укриття.

Що відомо

  • В Офісі президента України оприлюднили перелік міст, які потребують гуманітарних коридорів. Населені пункти розташовані у восьми областях.
  • Маріуполь п’ять днів перебуває під постійним вогнем. У місті відсутнє сполучення та закінчуються припаси. Про це повідомив міський голова Маріуполя Вадим Бойченко.
  • Президент України Володимир Зеленський заявив, що саміт НАТО 4 березня був слабким, а сам Альянс фактично дав "зелене світло" для подальших обстрілів з боку РФ, оскільки відмовився закривати небо надо Україною для російської авіації.
  • Якщо над Україною закриють небо для польотів російської авіації, це суттєво змінить перебіг війни та сприятиме розв'язанню низки питань, зокрема гуманітарних. На цьому наголосив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк.
  • Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що НАТО не вводитиме літаки чи війська на територію України. Створення США та союзниками по НАТО безпольотної зони в Україні може призвести до повномасштабної війни в Європі, заявив раніше держсекретар США Ентоні Блінкен.
  • 3 березня Володимир Зеленський провів інтерв’ю з іноземними ЗМІ. Під час нього він заявив, що агресія Росії не обмежиться Україною.

Читайте також

Вторгнення РФ в Україну. Десятий день. Онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок