Росію позбавили прав у ПАРЄ та Комітеті міністрів ЄС

Росію позбавили прав у ПАРЄ та Комітеті міністрів ЄС

Росію позбавили прав у ПАРЄ та Комітеті міністрів ЄС
.

Комітет міністрів Ради Європи підтримав рішення позбавити Росію прав представництва у Парламентській асамблеї Ради Європи та у Комітеті міністрів через її напад на Україну.

Про це повідомляє пресслужба Ради Європи.

"Відповідно до Статуту Ради Європи Комітет міністрів сьогодні (25 лютого — ред.) ухвалив рішення позбавити Російську Федерацію права на представництво в Комітеті міністрів та в Парламентській асамблеї з негайним набуттям чинності внаслідок збройного нападу Російської Федерації на Україну", — йдеться у повідомленні.

У Комітеті наголосили, що таке рішення не означає виключення Росії зі складу організацій. Відтак РФ зобов’язана дотримуватися відповідних конвенцій Ради Європи та Європейської конвенції про права людини.

"Суддя, обраний до Європейського суду з прав людини від Російської Федерації, також залишається членом Суду, і скарги, подані проти Російської Федерації, як і раніше, розглядатимуться Судом і прийматимуть рішення. Призупинення — це тимчасовий захід, що залишає відкритими канали зв'язку", — додали в Комітеті.

Що відомо

Читайте також

Збитий в Дарниці безпілотник, обстріли й спроба прориву на Київ. Вторгнення РФ, день другий. Онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок