У Польщі розпочинається реєстрація на щеплення третьою дозою вакцини проти COVID-19

У Польщі розпочинається реєстрація на щеплення третьою дозою вакцини проти COVID-19

У Польщі розпочинається реєстрація на щеплення третьою дозою вакцини проти COVID-19
. Associated Press

У Польщі 2 листопада розпочинається реєстрація усіх бажаючих, які досягли повноліття, на щеплення проти коронавірусу третьою дозою вакцини (або другою дозою у випадку вакцинації раніше однодозовою вакциною Johnson & Johnson).

E-направлення для щеплення вже доступне для осіб, які обома дозами вакцини (або однією дозою Johnson & Johnson) вакцинувалися не менше пів року тому, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як відомо, від середини вересня третю дозу вакцини проти COVID-19 могли отримувати в Польщі медики, які мають постійний контакт із пацієнтами, а також особи, яким виповнилося 50 років.

Глава МОЗ Польщі Адам Недзельський 1 листопада повідомив, що на Національному стадіоні у Варшаві знову буде введено в дію тимчасову лікарню для пацієнтів з COVID-19. За його словами, вже найближчим часом добова кількість інфікованих у Польщі перевищить 10 тисяч. Приріст є значно вищим, ніж це прогнозували в польському уряді на початку вересня.

Водночас Недзельський повідомив, що уряд намагатиметься уникнути запровадження локдауну. Зокрема, “за будь-яку ціну” уряд намагатиметься уникнути закриття шкіл на карантин.

Як відомо, станом на сьогодні у Польщі виконано вже понад 39 млн щеплень проти коронавірусу. Повністю вакцинованими є майже 20 млн жителів Польщі, що становить більше половини жителів країни.

Яка ситуація із третьою дозою в Україні

У серпні головний санітарний лікар Ігор Кузін заявив, що Україна чекатиме на остаточний висновок наукових досліджень щодо доцільності введення третьої дози вакцини від COVID-19. В Україні можна буде отримати підсилювальну дозу після офіційної заяви ВООЗ.

Водночас у Всесвітній організації охорони здоров’я закликали лідерів країн світу покласти край несправедливості у розподілі вакцин від COVID-19 між державами та наразі виступили проти проведення третіх (бустерних) щеплень.

26 жовтня Національна технічна група експертів з питань імунопрофілактики рекомендувала Міністерству охорони здоров’я України дозволити щеплення третьою (бустерною) дозою вакцини від COVID-19. Однак вводити її будуть лише окремим категоріям населення. Імовірно, це буде стосуватися тяжкохворих пацієнтів після операцій і тих, у кого ослаблений імунітет.

Читайте також: Бустерна доза та вакцинація підлітків: кому рекомендоване щеплення. Пояснює експерт

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок