НАТО оголосило вісьмох членів дипмісії Росії при Альянсі шпигунами. Їх вишлють

НАТО оголосило вісьмох членів дипмісії Росії при Альянсі шпигунами. Їх вишлють

ЗМІ
НАТО оголосило вісьмох членів дипмісії Росії при Альянсі шпигунами. Їх вишлють
. Фото: АР

НАТО вдвічі скоротило дипмісію Росії при Альянсі – акредитація вісьмох членів російської місії відкликали через те, що їх підозрюють у шпигунстві на користь РФ. Таким чином, російська місія в штаб-квартирі НАТО буде скорочена до десяти представників.

Про це 6 жовтня заявив представник Альянсу, повідомляє SkyNews, а також Reuters та Radio Free Liberty.

Вісім підозрюваних у шпигунстві повинні будуть залишити Брюссель до кінця жовтня. Ще двох російських дипломатів також вишлють.

"Ми можемо підтвердити, що відкликали акредитацію восьми членів російського представництва при НАТО, які були прихованими офіцерами російської розвідки", – сказав представник НАТО.

У НАТО заявили, що політика Альянсу щодо Росії є послідовною.

"Ми посилили наше стримування і захист у відповідь на агресивні дії Росії, і в той же час ми залишаємося відкритими для конструктивного діалогу", – заявив представник НАТО.

Голова комітету з міжнародних справ Державної думи РФ Леонід Слуцький заявив, що всі звинувачення НАТО є "голослівними".

"Упевнений, керівництво російського зовнішньополітичного відомства запропонує адекватні заходи, не обов'язково симетричні", – заявив він, передає федеральне агентство "Інтерфакс".

Що відомо

  • 8 лютого Німеччина, Польща та Швеція оголосили, що висилають по одному російському дипломату.
  • 17 квітня між Росією та Чехією розгорівся дипломатичний скандал. Міністерство закордонних справ Чехії вирішило вислати з країни 18 російських дипломатів, яких підозрюють у шпигунстві на користь спецслужб РФ.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок