"Талібан" запроваджує обмеження на роботу жінок

"Талібан" запроваджує обмеження на роботу жінок

Уточнено
"Талібан" запроваджує обмеження на роботу жінок
. Tolo News

Представники радикального ісламістського руху "Талібан" запроваджують обмеження на роботу жінок в Кабулі – робота дозволена тільки тим, кого "не можна замінити чоловіками".

Про це пише Associated Press.

"Рішення не давати більшості жінок права повернутися на свою роботу – ще одна ознака того, що таліби, які захопили Кабул минулого місяця, нав'язують своє суворе тлумачення ісламу", – зазначає видання.

Уточнення: Ідеться про співробітниць муніципальних департаментів Кабула, заявив тимчасовий мер Кабула Хамдулла Намоні. За його словами, остаточне рішення щодо співробітниць ще очікується, тим часом вони отримуватимуть зарплату.

Читайте також: У Європарламенті готові до діалогу з талібами. Онлайн подій в Афганістані

Раніше, 18 вересня, стало відомо, що Талібан виключив із загальноосвітніх шкіл в країні всіх дівчаток.

Що відомо

  • Рух "Талібан", який захопив владу в Афганістані в серпні 2021-го, закрив міністерство у справах жінок та замінив його на міністерство поширення моралі та запобігання порокам.
  • 6 вересня канцлерка Німеччини Ангела Меркель заявила, що вона виступає за початок переговорів талібами. Вона вважає, що діалог потрібен, щоб продовжити евакуацію з Афганістану.
  • 3 вересня у Європейському Союзі заявили, що готові взаємодіяти з новим урядом талібів у Кабулі, але ісламістське угруповання повинне поважати права людини, зокрема права жінок, і не дозволяти Афганістану стати плацдармом для тероризму.
Читайте також: "Доведеться сховати свої дипломи". Чого чекають та бояться жінки в Афганістані

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок