Мінкульт ініціює зустріч медійників з МОЗ та РНБО щодо майбутньої заборони реклами ліків

Мінкульт ініціює зустріч медійників з МОЗ та РНБО щодо майбутньої заборони реклами ліків

Мінкульт ініціює зустріч медійників з МОЗ та РНБО щодо майбутньої заборони реклами ліків
. Facebook О. Ткаченка

Міністерство культури і інформаційної політики ініціює зустріч медійників з представниками Міністерства охорони здоров’я та Ради національної безпеки і оборони, щоб обговорити майбутній мораторій на рекламу ліків.

Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Міністр зазначив, що уряд має розробити механізм до кінця року, а сам мораторій має бути запроваджений до 1 січня 2024 року.

"Розробка механізму триватиме до кінця року, а сам мораторій має бути введений до 1 січня 2024 року. Перехідний час є і він буде використаний ефективно. У діалозі з представниками медіакомпаній знайдемо шлях, як втілити ці зміни максимально без втрат. У першу чергу для них самих", – зазначив Ткаченко.

Він додав, що "як ексмедійник розуміє, що ця реклама становить 30% доходів телевізійників та інших ЗМІ".

При цьому міністр зазначив, що має бути розуміння, що "будь-який бізнес, включаючи телевізійний, має бути соціально відповідальним. А самолікування до відповідальності немає жодного відношення в будь-якій цивілізованій країні".

Читайте також: Зеленський доручив РНБО провести засідання 20 серпня

РНБО доручила Кабміну запровадити мораторій на рекламу ліків та медичних препаратів до 1 січня 2024 року. Президент України Володимир Зеленський ввів в дію це рішення указом від 18 серпня.

Згідно з рішенням, уряд має запровадити до 1 січня 2024 року мораторій на рекламу лікарських засобів, медичних виробів, методів профілактики, діагностики, лікування і реабілітації у теле-, радіопередачах та засобах масової інформації для мінімізації шкідливого впливу самолікування на здоров’я людей.

Що відомо

  • У липні Верховна рада ухвалила законопроєкт "Про внесення змін до статті 21 закону України "Про лікарські засоби" щодо заборони продажу лікарських засобів дітям", який забороняє продаж ліків дітям до 14 років.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок